Een ijsmachine! Deze wilde ik al zo lang! Ik ben er direct mee aan de slag gegaan. Dit recept kun je ook maken zonder ijsmachine, het kost alleen wat meer tijd. Zonder suiker, zonder koemelk en zonder eieren. Lees en smul mee!
Dit is hem dan! Mijn, nu al, geliefde ijsmachine! <3
Laten we gauw van start gaan, wat heb je nodig?
- 2 blikken van 400 ml kokosmelk
- 100 gram honing
- 2 eetlepels ongezoete cacaopoeder
- scheutje vanille extract
- optioneel: pure chocolade muntjes
- optioneel: beetje kokosrasp als garnering
Doe de kokosmelk en de honing in een pan en warm deze op.
Zodra er wat bubbeltjes in komen kun je de cacaopoeder toevoegen, hierna voeg je ook het scheutje vanille extract toe.
Goed mengen tot het een egale chocoladekleur krijgt. Zodra dit goed gemengd is en er ontstaan meer bubbels, haal dan de pan van het vuur.
Giet het mengsel over in een kom en zet dit een nacht in de koelkast (niet de vriezer!).
De volgende ochtend ben ik meteen aan de slag gegaan. Doe het mengsel in de ijsmachine, en laat hem het werk doen! Elke ijsmachine werkt net anders, die van mij heb ik 40 minuten zijn werk laten doen 🙂 Heb je geen ijsmachine? Zet het koude mengsel in de vriezer en mix het elk uur (liever elk half uur) met een mixer goed door voor minimaal 4 uurtjes. Dit is wel wat werk, maar het is het helemaal waard!
Na 30 minuten ziet het er ongeveer zo uit.
Tijd om de chocolademuntjes erdoor te doen. Deze heb ik er gewoon bijgegooid.
Na nog 10 minuten in de ijsmachine te hebben gezeten ziet het ijs er zo uit! Het heeft nu een beetje de textuur van softijs, maar ik wil schepijs, dus heb ik dit in een kom gedaan en weer voor 2 tot 4 uur in de vriezer gelegd
Eenmaal uit de vriezer heeft het de perfecte structuur! Een beetje kokosrasp eroverheen en smullen maar!
5 comments
Ik heb deze gemaakt! Heerlijk, de structuur is super, al smelt t wel snel bij t opdienen.
Ik vond t alleen zo zoet, maar zie nu dat ik een blikje kokosmelk te weinig had gebruikt:-) dus ik heb meer cacao gebruikt en wat griekse yoghurt toegevoegd! 🙂
Bedankt voor t delen van t recept!
ik ben er mee bezig , ziet er nu al goed uit , en smaakt al goed zonder toegevoegde pure chocolade , ga morgen meer weten he , groetjes
beste Teni
Ik klikte op het recept suikervrije chocolade ijs en zie tot mijn verbazing daar 100 gram honing in staan. Honing is misschien een betere suiker dan geraffineerde suiker maar het blijft gewoon suiker voor je lichaam, dat moet jij als dietiste toch weten . Voor iemand die koolhydraatarm wil eten dus echt niet geschikt.
Marga
Hoi Marga! Bedankt voor je reactie. Ik heb inderdaad niet voor niets 4 jaar gestudeerd en heb er zelfs een hele goede onderbouwing voor, zie hier: http://fitbeauty.nl/je-recept-is-niet-suikervrij/
Laat het me gerust weten als je vragen hebt!
Liefs,
Teni
Meeste honing wat je in de supermarkt koopt is het gewoon hetzelfde als geraffineerde suiker.
Met de manier waarop ze de honing verwerken, is het eindprodukt gewoon hetzelfde als geraffineerde suiker. De honing verliest tijdens het proces zo een beetje alle belangrijke stoffen die erin zitten.