Als je nog nooit Frittata hebt gemaakt en je houdt van quiche achtige gerechten, dan is dit een blijvertje! Eigenlijk is het een quiche zonder deeg (dat maakt het sowieso gezonder). Groente, eieren en wat kaas; jummie!
Wat heb je nodig?
- Groente. Wat je maar wilt, hoeveel je maar wilt. Ik heb gebruikt; wortel, rode ui, doperwten, mais, rode paprika, groene kool, champignons.
- 2 eieren, let op; als je veel groente gebruikt, gebruik dan 3 eieren
- 150-250 ml amandelmelk/sojamelk/melk
- 20 gram feta kaas
- 20 gram geraspte kaas
- peper, zout, paprikapoeder
- olijfolie
Verwarm de oven alvast voor op 175 graden Celcius.
Verhit wat olie in een koekepan en doe daar jou gesneden groente in.
De groene kool en champignons voeg ik als laatste toe.
In een aparte kom voeg je de melk en eieren toe en klop je dit met een garde goed door zodat het wat luchtig wordt.
Het mengsel schenk je over de groente in de koekepan, daarna doe je de geraspte kaas en feta eroverheen. Laat dit even op een laag vuurtje 5 minuten staan. Daarna zet je het voor 15 minuten in de voorverwarmde oven.
De ranadjes zijn lekker krokant geworden! Evenals de groene kool die eruit steekt.
Je kunt er gemakkelijk een driehoekje uit snijden en serveren!
Eetsmakelijk!
5 comments
Dat ziet er lekker uit! Ik zal wel heel dom zijn, maar een pan kan toch niet in de oven?
Hoi Wiebeke,
haha het is eigenlijk heel logisch hoor, je vraag. Maar veel pannen kunnen gewoon de oven in! Ik zou dit alleen niet met hele goedkope pannen proberen omdat de handvaten misschien niet vuurvast zijn.
Kan je de kaas ook weglaten?? of is daar een vervanger voor (ik hou niet van kaas….. )
dankje wel alvast 🙂
Kan zeker!! Hoe kun je niet van kaas houden?! nee grapje 😉 Kan prima zonder kaas 🙂
Is zoiets ook lekker om koud te eten? Dus s’avonds thuis maken en de volgende dag mee als lunch? 🙂