Dit recept combineert de heerlijke seizoensproducten van de herfst op een frisse en lichte manier: een herfstsalade noem ik het! Het was niet de bedoeling dat dit een doordacht recept zou worden, maar het kwam per ongeluk zo tot stand.
Wanneer dat gebeurt dan maak ik het recept op een ander moment na voor de foto’s – maar vandaag vond ik het eindresultaat er zo prachtbij bij staan dat ik besloot er meteen foto’s van te maken voor een recept. Het is simpel, voedend en zo lekker!
Ik heb dus geen foto’s van het proces deze keer, maar ach – het is een salade – er zullen geen ingewikkelde technieken in voorkomen waar je foto’s van moet zien 😉
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- 1/3 pompoen (of zo’n 300 gram als je een zakje blokjes koopt)
- 1/2 broccoli
- 1 tomaat
- 1/2 avocado
- 80-100 gram rucola
- handje pecannoten
- handje cranberrys’
- 1 eetlepel hennepzaad
- 1 eetlepel pompoenpitten
- olijfolie, peper en zout
Voor de dressing:
- sap van 1/2 citroen
- 1 eetlepel honing of maple syrup
- 1-2 theelepels olijfolie
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en rooster hierin de pompoen (in blokjes gesneden) voor 30 minuten met wat olijfolie, peper en zout. Doe na 10 minuten de broccoli (ook gesneden) erbij zodat deze voor de laatste 20 minuten mee wordt geroosterd.
Doe de ingrediënten van de dressing bij elkaar in een kommetje, meng het en zet het opzij.
Snijd de tomaat en avoado, verdeel de rucola over twee borden/schaaltjes en masseer de dressing in de rucola met je handen zodat het bittere van de rucola er een beetje vanaf gaat en alles bedekt is met dressing.
Als de pompoen en broccoli uit de oven zijn, laat je ze even een beetje afkoelen. Daarna kun je alle ingrediënten verdelen over de twee borden/schaaltjes en genieten maar! Simpel, toch?