Vorige week nam ik weer eens tijd om te experimenteren met een ontbijt recept. Maar je kunt het net zo goed zien als een toetje. Of eigenlijk is dit gewoon Teni’s favoriete voedsel. Zoetigheid. En het liefste met een gezonde twist. Bij deze dus met een kikkererwtenbodem! Je kunt er verschillende variaties op maken. We noemen het “blondies” ik heb het ook niet bedacht.
Wat heb je nodig? Je kunt hem dus gemakkelijk niet-glutenvrij maken door een andere meelsoort te kiezen
- 50 gram kikkererwtenmeel (dit heb ik gebruikt)/ kamutmeel / volkoren bloem / rogge bloem etc.
- 150 gram kikkererwten uit blik (uitgelekt)
- 1 – 2 eetlepels honing / agave / ahoorns siroop
- 1 theelepel bakpoeder (kun je weglaten voor glutenvrij)
- 2 eetlepels amandelmelk / sojamelk / koemelk
- olie om mee in te vetten
Topping:
- Gesmolten chocolade
- Fruit
Verwarm de oven vast voor op 190 graden Celcius
De kikkererwten in de keukenmachine en malen!
Vervolgens doe je de honing erbij, en nogmaals de keukenmachine aanzetten
Meng in een aparte kom de bloem/meel met het bakpoeder en doe dit vervolgens bij het kikkererwtenmengsel in de keukenmachine
Het wordt een plakkerige, gladde massa!
Je kunt de bakplaat gebruiken, een ovenschoten, een pizzaplaat of een koekenpan zoals ik heb gedaan, vet deze een beetje in (boter/olijfolie/kokosolie)
Let op: dit wordt plakkerig! Verplaats het mengsel naar de pan en gebruik de bolle kant van de lepel om hem “glad” te strijken.
En dan gaat hij de oven in! Daag! Voor zo’n 20 tot 30 minuten
Het enige aan chocolade dat ik nog in huis had waren twee van die stokjes om chocolademelk mee te maken. Dus heb ik dit gesmolten. Je kunt dus gemakkelijk zelf blokjes chocolade (wit/melk/puur) smelten als je wilt. Of je gebruikt geen chocolade maar honing, of misschien kwark, dit is geheel optioneel!
Zo komt hij dan de oven uit!
Verplaats de bodem naar een bord
Chocolade eroverheeeeen
En vervolgens heb ik er diepvriesfruit overheen gedaan. Vind ik toch weer een mooi gezicht zo 🙂
Je kan de bodem makkelijk 2 dagen in de koelkast bewaren of een weekje in de vriezer 🙂
Eetsmakelijk!
4 comments
Waar smaakt die bodem naar?
Lijkt me awesoommeeeee
een zoete deeg, of ja bodem eigenlijk. Je proeft geen kikkererwten als je het mij vraagt!
Hoe zou je dit eten qua hoeveelheden?
1/6 als tussendoortje? Of meer?
Ik vind dat altijd erg lastig om in te schatten
Oewhh zit nu in de bus op weg naar een afspraak. Maar het liefst zou ik nu meteen terug naar huis gaan en dit maken! Lijkt me lekker en het ziet er vooral heel lekker uit!