De winter vraagt gewoon om ovenschotels. Dus ik luister. Vandaag een super simpele ovenschotel met pompoen en kip!
Wat heb je nodig voor 2 personen? De hoeveelheden hoef je echt niet exact over te nemen! Het is een schatting.
- Een halve pompoen
- 200 gram kipfilet
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- paprikapoeder
- peper en zout
- chili vlokken
- Provençaalse kruiden
- 2 eetlepels (olijf)olie
Verwarm de oven vast voor op 175 graden Celsius
Snijd de pompoen in blokjes
Doe dit in een ovenschaal met de ui die je in stukjes hebt gesneden, evenals met de knoflook.
Snijd de kip ook in kleine blokjes en doe dit ook in de ovenschaal. Het is zo simpel he.
Berg kruiden erop
Olie erbij en met een lepel (of met je handen) goed mengen zodat alles bedekt is met de kruiden en olie
En dan in de oven! Voor zo’n 40 tot 60 minuten.
Dan is dit het resultaat als het de oven uit komt! De geur.. Ohhhh, de malsheid van de kip, ooooohh..
Je kunt dit op zichzelf eten, maar ook met rijst, quinoa of zoals ik heb gedaan met couscous.
Eetsmakelijk!
9 comments
Ziet er heerlijk uit. Zou je dit ook in de airfryer kunnen maken?
Wat-ziet-dit-er-za-lig-uit. Watertandend lekker! Ik ga binnenkort meteen de pompoen halen, met een beetje geluk op de Haagse markt….daar wil ik al heen sinds ik je volg maar het komt er steeds niet van. :-S
Ik word al gelukkig bij de gedachte om al die verse producten mee te nemen.
Hoe dan ook, thanks voor dit heerlijke recept!
Haha, gelukkig! ik ben niet de enige die daar naar toe wil gaan, maar wat niet lukt 😉
Ha Marjon,
Stomtoevallig heb ik gisteren mijn Haagse Markt vuurdoop gehad, was super! Geuren, kleuren, handelaren en bezoekers van allerlei pluimage, ik keek mijn ogen uit. En zoveel gekocht voor heel weinig geld!! Onder andere 3 komkommers voor een euro…en dan geen pietepeuterige groene staafjes maar HUGE komkommers!
Echt de moeite waard 🙂
Ziet er lekker uit! 🙂
Heb hem vanavond gemaakt, super lekker!!!
Dat is inderdaad super simpel! Lijkt me ook erg lekker 🙂
Was super lekker! Had er bij gebrek aan provenicaalse kruiden wat kaneel en extra chili bij gedaan plus wat kippenbouillon. Dit wordt een blijvertje 🙂
Al een aantal keer gemaakt. Zit er nu aan te denken om zoete aardappel erbij in de ovenschaal te doen.. i.p.v. eten met rijst.
Zou de baktijd dan hetzelfde zijn??