Het werd weer hoog tijd voor een recept! Ik had keihard opgeruimd en was toe aan een leuke film. Daarbij wilde ik koekjes en vooral knapperige koekjes, dus ben ik aan de slag gegaan en dit was het resultaat, alleen al het deeg was verukkelijk!Β
Ik heb ervoor gekozen om wat langwerperige koekjes te maken deze keer, een beetje dat “koffieleut” gevoel. Maar je kunt ze natuurlijk in elke vorm maken die jij maar wilt.
Wat heb je nodig voor 10 langwerpige koekjes?
- 75 gram cashewnoten
- 65 gram ontpitte dadels
- 60 ml water
- 65 gram boekweit meel of rijstemeel
- halve theelepel vanille extract*
* Dit is optioneel, hier zit een klein beetje ‘toegevoegd suiker’ in. “Wat bedoel je, suikervrij?”
Verwarm de oven voor op 190 graden Celcius
Doe eerst de dadels en de cashewnoten in de keukenmachine en maal dit tot het een korrelige textuur wordt
Zoiets π
Voeg het water en vanille extract toe en mixΒ tot het een plakkerige massa is geworden.
Doe de boekweit meel in een aparte kom en voeg het mengsel uit de keukenmachine toe. Meng dit met een vork door tot het echt een “deeg” wordt.
Zoiets! π
Tijd om er koekjes van te maken! Hoe langer je hierover doet, hoe warmer je handen worden en hoe plakkeriger het deeg wordt. Het kan helpen om je handen tussendoor onder de koude kraan te houden zodat het deeg niet teveel gaat plakken. Ik heb dit niet gedaan, want zo had ik extra om van mijn vingers af te likken aan het einde, haha.
Doe dit vervolgens in de oven voor 20 – 30 minuten. Afhankelijk van je oven. Houd ze in de gaten! Ze gaan heel snel van “perfect” naar verbrand.
Op het nippertje! Zodra ze de oven uitkomen, laten afkoelen! Het liefst op een apart bord en niet op de warme ovenplaat zelf. Pas als ze volledig afgekoeld zijn, zijn ze lekker knapperig.
Jummie!
Grote mok koffie, laptop aan; netflix op, en genieten!
27 comments
Love it! Net als heel fitbeauty.nl !
Keep up the good work girl π
Liefs,
Aawww thanks !!! π π
Liefs,
Ahhhh deze ga ik maken!!!!
π
mmm ziet er heerlijk uit ! <3
heb genoten π
Jummieeeeeeeeee.. zien er idd uit als koffieleutjes π
π π
Jummieeeee
ooohhhhh Love it!! die ga ik maken morgen. Gezond eten hoeft echt een straf te zijn.
Hoop dat ze lekker waren! π
Ziet er heerlijk uit! Binnenkort maar even make n hihi =)
Thanks! Succes met het maken ervan π en eetsmakelijk π
Wat een geweldige site! Ik doe hier heel veel inspiratie op. Vraagje; ben niet zo’n fan van dadels en heb ze dus ook niet in huis. Kan ik ze voor iets vervangen? Gedroogde abrikozen misschien?
Ah dankjewel Joyce!!
Het plakkerige van de dadels zorgt er deels voor dat het echt een deeg kan worden. Ik weet niet of het met gedroogde abrikozen vervangen kan worden, je kunt het altijd proberen!
De dadels proef je trouwens niet vind ik, maar dat is misschien anders als je de smaak niet lekker vindt en het er toch doorheen proeft.
Hmmm ziet er lekker uit.. Proef je duidelijk de dadels in de koekjes? Ik hou echt niet van dadels, maar wil dit graag proberen!!
Hmm.. ik vind het wel meevallen, maar ik lust dadels gewoon en proef voornamelijk de zoetigheid. Ik denk dat het wel mee valt met de smaak van de dadels, maar dat is lastig voor mij om te zeggen omdat ik ze gewoon lust!
LOVE your site!! Haal er zoveel nuttige info en vooral ook motivatie uit, echt helemaal geweldig! π
Awww dankjewel Ambie!!! π π π
oh nog een vraagje: zou je dit ook met andere noten kunnen maken? Amandelen bijvoorbeeld? (ik heb namelijk geen cashews in huis…)
JA! ik heb ze echt NET gemaakt met amandelen, zijn heerlijk!
Vandaag uitgeprobeerd , met chocolade !
Vandaag gemaakt en ze zijn erg lekker!! Eindelijk een koekje/tussendoortje wat op een ‘echt’ koekje lijkt, knapperig!!:) deze ga ik zeker nog vaker maken en dan proberen met walnoten en amandelen, neem ik lekker een eigen gezond koekje bij de thee! Bedankt voor dit recept!
Ziet er heerlijk uit. Gebruik je rauwe cashews of gebrande?
Ik heb nu een paar keer deze koekjes proberen temaken, ze zijn echt heerlijk! Maar… de binnenkant blijft zacht. Doe ik dan iets fout of moeten ze gewoon nog langer in de oven dan? De randjes zijn wel goed hard π
Deze staan NU bij mij in de oven. Ben super benieuwd. De deeg was in ieder geval wel al suuuuuper lekker π
Thanks voor het recept!
Lijkt me heerlijk als ze klaar zijn zou je hier ook een bodem voor een kwarktaart van kunnen maken?