Mijn moeder maakt al jaren de lekkerste linzen salade die ik ken. Sinds ik op mezelf woon heb ik geprobeerd om dit na te maken, en volgens mij is dat aardig goed gelukt. Het is heel simpel en ontzettend lekker en voedzaam!
Wat heb je nodig?
- 1 kopje gedroogde groene linzen (in verhouding met 2 dezelfde kopjes water)
- 2 kopjes water
- 1 rode ui
- halve citroen
- verse peterselie
- peper en zout
Kook de linzen in de pan met het water voor ongeveer 20 tot 3o minuten op een laag vuurtje (zonder deksel). Als je wilt kun je eigen kruiden toevoegen aan de linzen, zolang je maar geen zout toevoegt. Voeg water toe als dit nodig blijkt te zijn.
Als de linzen gekookt zijn, verplaats ze naar een aparte kom en laat ze goed afkoelen (ongeer 15 minuten minimaal).
Vervolgens doe je alle overige ingrediënten erbij. Gesneden ui, peterselie, citroen, peper en zout.
Goed mengen, en je salade is klaar!
Ik heb de helft meegenomen in mijn lunchbakje. Zo lekker vullend!
11 comments
Yes, ik keek al uit naar dit recept. En het is nog eens super makkelijk te maken.
Supereasy! 😀
Ziet er lekker uit! Kun je andere groente erin (erbij) aanraden?
Hoi Kim,
zongedroogde tomaatjes doen het ook altijd goed. Of komkommer erdoor.
Ik heb het verder niet met andere groenten uitgeprobeerd, dus ga los met experimenteren zou ik zeggen! 😀
Heeeeeerlijk ! Ik had het eergisteren gemaakt en het was echt yummiee 🙂
Ga zo door !
Wooohoo!! 😀 Leuk om te lezen dat je het lekker vond 🙂
Hee Teni! Dit recept klinkt superlekker, maar ik vroeg me af of dit een maaltijdsalade is of als bijgerecht? krijg je dan alle benodigde voedingsstoffen binnen of maak je er nog iets van vlees/vis/aardappel bij?
Klinkt super lekker! Nu staat er op mijn pakje gedroogde linzen alleen dan ik ze eerst 4 uur moet laten weken, moet ik dat alsnog doen vantevoren of is dat bij dit recept gewoon niet nodig? 🙂
woeps! ja ze moeten wel geweekt zijn! En misschien moet je zelfs nog even koken daarna, de linzen in deze salade zijn “klaar om gegeten te worden” als het ware, haha.
Kan het ook met rode linzen, of smaakt dat anders? Volgens mij hoef je rode linzen niet (of kort) voor te weken, en niet zo lang te laten koken.
Ik heb er erwten aan toegevoegd ook lekker!