Het weer word langzamerhand warmer, waardoor het heel onlogisch is om een stoofpot recept te posten. Maar hey, dit is zó lekker en simpel te bereiden, dat ik het wel moet delen. Het kost alleen wat tijd, maar dat is logisch met een stoofpotje. En aangezien ik dit bijna 2 maanden geleden (oeps) op Instagram had gepost en gezegd dat er een recept van zou komen, werd het wel tijd! Niet waar? Mexicaanse stoofpot it is. 🙂
Wat heb je nodig voor “een pan vol”, ik zou zeggen dat je hier met 4 personen van kunt eten. Makkelijk
- 500 gr rundvlees: runderlappen/runderstooflappen
- 2 uien
- 1 blik (400 gr) gepelde tomaten (ik heb Heinz gebruikt)
- 1 blokje runder bouillon
- 150 gr aardappelen
- blik mais
- blik kidney bonen
- chili vlokken, kerrie, paprika poeder, peper, zout
- olie om in te bakken
Je kunt er natuurlijk ook nog pompoen + wortels bij doen als je dat wilt.
Eerst de twee uitjes in blokjes snijden en met wat olie in de pan bakken.
De runderlappen snijd ik het liefst in repen
Als de uitjes glazig beginnen te worden, kan het vlees erbij en vervolgens de gehele bak aan kruiden. Ik houd nooit echt de hoeveelheid bij qua kruiden, ik gooi altijd van alles door elkaar tot ik de geur en kleur prettig vind. Haha. Dus doe gerust, wat jij wilt met de kruiden!
Als het vlees niet meer rood is aan de buitenkant, kan het blik met de gepelde tomaten erbij
Voeg er een kopje water aan toe zodat het vlees net ondergedompeld is. Laat dit op een laag vuur staan, met de deksel schuin op de pan (zodat er wat stoom kan ontsnappen als dat nodig is). Als het na zo’n 30 minuten wat meer is ingedikt, kun je er vervolgens weer water bij doen (zie hieronder)
De aardappelen in blokjes erbij + blokje bouillon. En ook dit weer op een laag vuurtje laten staan. Houd wel om de zoveel tijd in de gaten over nog wel voldoende water in de pan zit.
Ik heb mijn stoofpotje zo’n 5 uur lang op het vuur gehouden en af en toe wat water toegevoegd en doorgeroerd. Hoe langer op het vuur, hoe zachter het vlees natuurlijk. Ik wilde op een gegeven moment wel naar bed, dus ik heb het bij 5 uurtjes gehouden. Haha.
Als het voor de laatste keer wat ingedikt is, voeg ik er dus geen water meer aan toe, maar ga ik door naar de mais en bonen
Eerst even uit laten lekken en dan erbij in de pan! Doorroeren, 5 minuten mee laten verwarmen. En klaar!
Smakelijk 🙂
8 comments
Klinkt goehoed! Ga ik zeker eens proberen 😀
Wat een lekker recept. Vandaag voor het eerst gemaakt, maar heerlijk van genoten! En makkelijk te maken!
Wooohoo!! Gelukkig! 🙂
Ziet er heerlijk uit! Ga het zeker proberen. Past prima bij dit herfstweer. Hoeveel gram zijn de blikken mais en bonen? Dank je wel alvast! Groetjes,
Hahaha, ik dacht ga een keer geen recept van Fitbeauty maken.. Zoek ik via mytastenld.nl op stoofpotje, kom ik alsnog op de jouwe 😉 Deze staat op de planning van vandaag 🙂
Hahaha niet aan te ontkomen!
Ik ga het morgen maken, maar dan in de slowcooker. Dus geen extra water toevoegen en een uurtje of 10 op laten staan. Dat wordt smullen!
Superlekker en makkelijk.dikke merci