Je kunt zóveel kanten op met een omelet dat ik soms niet weet waar ik moet beginnen. Eén van de grootste voordelen vind ik dat je er zoveel groente in kwijt kan. Vandaag doe ik dat met heerlijke champignons met gesmolten kaas.
Wat heb je nodig voor 1 omelet:
- 1 rode ui
- 100 gram champignons
- olie om in te bakken
- 3 eieren / 3 eiwitten
- kaas / geraspte kaas
- kruiden naar keuze, ik heb gebruikt: paprika poeder, koriander, zout, kurkuma, peper, piment, komijn, kaneel, kruidnagel.
Je kunt de kruiden helemaal zelf kiezen, maar ik ben een beetje los gegaan zoals je ziet!
Verwarm wat olie in de pan en snijd de rode ui in kleine stukjes. Doe dit in de pan en bak het tot het glazig begint te worden. Snijd ondertussen de champignons in ‘plakjes’. Voeg de kruiden toe aan de glazig geworden uitjes, meng het door elkaar en doe daarna de champignons erbij. Bak het geheel tot de champignons het grootste gedeelte van hun vocht kwijt zijn. Haal dit vervolgens allemaal uit de pan en laat het rusten op een bord.
Je gaat nu in dezelfde pan je omelet maken. Doe wat olie in de pan en laat dit heet worden. Klop je eieren los in een apart schaaltje, doe hier ook jouw gekozen kruiden bij en schenk dit in de pan. Laat je omelet gaar worden en draai hem vervolgens om, je hebt ongeveer 3-4 minuten per kant nodig. Als je omelet gaar is aan beide kanten doe je wat (smeer)kaas op één helft van de omelet. Vervolgens voeg je je champignons weer toe aan de omelet, ook aan één kant. Vouw je omelet dubbel, duw hem aan en laat het geheel even samen warm worden voor een minuut.
Vervolgens kun je de omelet opdienen en.. OPETEN! Eetsmakelijk!
2 comments
Ik maak regelmatig een omelet met groente die ik nog over heb! Erg lekker, cheap en een goed begin van de dag. Deze ziet er erg lekker uit, ik ga ook maar even een eitje bakken.
Zijn champignons en kaas groente? 😉