Soms gaat het niet eens om een culinair recept, of een gloednieuw recept. Soms, zoals nu, gaat het om de manier waarop ik iets graag eet en het inmiddels zo heb ‘gefinetuned’ dat ik het waanzinnig lekker vind en maar al te graag wil delen!
Dus, dit wordt het recept voor een heerlijke romige omelet in combinatie met avocado en hüttenkäse; de perfecte combi!
Wat heb je nodig voor één middelgrote eter (zoals ik, hehe..)
- 2 eieren
- 2 eetlepels soja- of amandelmelk
- diepvriesdoperwten
- cherry tomaten
- paprika
- peper, zout, knoflookpoeder, kurkuma (optioneel)
- citroensap
- halve avocado
- hüttenkäse
- olie om in te bakken
Niet alle hoeveelheden staan aangegeven, zoals bij de groentes, omdat dit echt een kwestie is van hoeveel jij lekker vindt.
Doe wat (kokos)olie in een pan en zet dit boven het vuur. Doe als eerste de in stukjes gesneden paprika en diepvriesdoperwten in de pan, als deze zachter zijn geworden doe je de cherry tomaten, ook in stukjes gesneden, erbij. Je kunt nu alvast wat kruiden over het geheel doen om het wat smaak te geven. Doe de eieren in een schaaltje en voeg hier de melk aan toe, meng het met een vork een beetje door elkaar. De melk zorgt dat de omelet ‘romig’ wordt qua smaak, echt heerlijk! Giet dit vervolgens in de pan en zorg dat het gelijkmatig verdeeld is. Nu is het een kwestie van wachten, beetje roeren en kruiden toevoegen naar smaak en wanneer je omelet niet meer ‘waterig’ is opdienen. Terwijl het nog warm is doe je de avocado (in stukjes gesneden) bovenop de omelet, hierdoor smelt het een beetje.. hmmmmm! Serveer het met wat hüttenkäse ernaast en je maaltijd is klaar!
Eetsmakelijk!
1 comment
Eieren, avocado en hüttenkäse zijn alledrie favoriet bij mij. Kan niet mis dus!