Ik wilde al heel lang een recept plaatsen waarbij het brood van de wraps vervangen wordt door sla/kool bladeren omdat ik het een geniale vervanging vindt voor een wrap. Ik eet zeker ook af en toe wraps, maar voor een balansdagje bijvoorbeeld, komt dit ook wel goed uit! Dit zijn wraps van spitskool!
Wat heb je nodig voor 2 wraps?
- Eigenlijk wat je zelf maar wilt qua vulling, zolang je maar twee spitskool bladeren hebt. Flauw hé?
Ik heb gebruikt:
- 100 gram kipfilet (er was wat over)
- 1 ui
- 100 gram champignons
- cherry tomaten
- magere kwark
- peper, zout, dille, paprika poeder, kerrie poeder
Ik houd van héél erg gekruid eten. Dus ik ga altijd helemaal los! De kip bakken in wat boter of olie met de uitjes erbij die in ringen of halve ringen zijn gesneden.
Als de kip goed wit is geworden, meng ik het geheel. Ik houd de kip in eerste instantie aan één kant van de pan tot ik zeker weet dat elk deel goed doorbakken is voordat ik het ga mengen met de andere ingrediënten. Op dit moment doe ik ook de champignons erbij.
Maar hoe krijg je die spitskool nou in de vorm van een wrap terwijl deze best stug is? Was het blad eerst en plaats hem dan in een pan, zonder olie/boter. Zet het vuur middelhoog en draai af en toe het blad om. Je zult merken dat het blad steeds “zachter” begint te worden.
Twee tegelijk als je geen geduld hebt. Na zo’n 6 à 7 minuten kun je het vuur uitzetten. Laat de bladeren nog wel in de pan liggen voor een minuutje, want dan worden ze echt goed flexibel.
Tijd om te vullen! Heel simpel.
Ik heb er een beetje kwark overheen gedaan, voor een frissere smaak.
De kant die niet vast zat aan de steel kun je gemakkelijker dichtvouwen, zodat één kant in ieder geval mooi dicht is.
Door midden snijden geeft een leuk effect! En maakt het ook makkelijker om te eten aangezien een spitskoolblad toch best groot is.
Smakelijk!
Ik ga nu echt even mijn nagels lakken, voelt zo naakt op die foto’s zonder nagellakkleur..
14 comments
Ziet er erg lekker uit! Zeker eens proberen 😀
Jammie heerlijk hoor Teni!!!
Die ga ik denk ik morgenavond maken. Heb de boodschappen al in huis gehaald. Ik maak er dan nog wel zelf een frisse salade bij.
Ik ga ze zo maken, ben benieuwd!
Oh dit wil ik ECHT gaan proberen, lijkt me hartstikke lekker en fris!
Lekker en leuk idee, maar bij mij zijn ze mislukt 🙁 ik kreeg er geen fatsoenlijke ‘ wraps’ van (de spitskool brak in kleinere stukjes toen ik er ‘grote delen’ af wou halen) en daarnaast rolde hij weer ‘ terug waardoor alles eruit ‘kwakte’. Hoe heb je het nou precies gedaan? Bij jou lijken ze zo mooi. Wil het graag nogmaals proberen
Hoi Teni! Ik heb ze vandaag gemaakt met tonijnsalade, echt super lekker!! Ik vroeg mij alleen af hoe jij de bladeren heel van de kool afkrijgt? Die van mij gaan scheuren! Heb je hier een tip voor? Liefs Jolien
De stronk houd alle baderen bij elkaar. Snijd de stronk uit de hele spitskool en gooi deze weg. Dompel de spitskool onder in een grote pan zacht kokend water.
De bladeren laten 1 voor 1 los. Deze haal je meteen uit uit de pan. Klaar!
Zojuist gemaakt en ze waren heeeerlijk.
Alleen ik heb de bladen één voor één 2 minuutjes in kokend water gelegd zodat ze makkelijker oprolbaar waren.
Het was echt smullen!
Hoi Teni!
Heerlijk!! Laatst geprobeerd met chinese kool, kabeljauw groenten en wat zilvervliesrijst. Dan hoef je de bladeren niet zacht te maken. En het is heerlijk om als lunch te ten. Heel fijn je foodblog! Ik lees het regelmatig, keep up the good work.
Je kunt ook de spitskoolbladjes stomen!
Teni, de wraps waren heeeerlijk!
Heb ze wel iets anders gemaakt, maar de kerrie kruiden is echt een topcombinatie.
Na al die jaren blijf ik terug komen voor dit recept. Het is echt heerlijk!
Wat geweldig!!!