Voor mij was het inmiddels meer dan 10 jaar geleden dat ik een Turkse pizza had gegeten tot.. Vandaag! Ik besloot zelf eens te kijken of ik het voor elkaar kreeg om een Turkse pizza met een twist te maken: een vegetarische variant en een variant met vlees. Het resultaat was zó goed dat ik het deze week opnieuw ga eten!
In alle eerlijkheid liep ik door de Lidl en werd ik geïnspireerd door de Oosterse week; allemaal heerlijke producten waar ik al bij ging watertanden (kijk hier voor inspiratie!). Dat is de échte reden achter dit recept.
Wat heb je nodig voor twee Turkse pizza’s?
- Dürüm platbrood (mag ook een wrap zijn óf je maakt zelf het deeg)
- Blikje tomatenpuree
- Rode paprika
- Rode ui
- Teentje knoflook
- Verse peterselie
- Ras el hanout (kruiden)
- Rundergehakt (voor vlees variant)
- Kikkererwten (voor vegetarische variant)
Toppings:
- IJsbergsla
- Tomaat
- Komkommer
- Knoflooksaus / Yoghurtsaus / wat jij maar wilt-saus
- Optioneel: Radijs
Verwarm de oven vast voor op 200 graden Celsius. Omdat ik twee varianten heb gemaakt heb ik de ui, knoflook en paprika door midden gesneden en voor elke versie de helft gebruikt. Doe deze ingrediënten met de peterselie, een eetlepel tomatenpuree, een eetlepel ras el hanout en de kikkererwten en/of het gehakt in de keukenmachine en blend het tot alles lekker gemengd is. Het hoeft geen gladde massa te zijn!
De variant met rundergehakt heb ik even gebakken in een pan zodat het vlees alvast gaar is. De vegetarische variant kan direct op een Dürüm vel bedekt met een laagje tomatenpuree. Dit gaat voor 10 minuten de oven in en je bent zo goed als klaar! Beleg je pizza met wat ijsbergsla, tomaat en komkommer en maak het af met een frisse saus.
Je kunt de pizza vervolgens oprollen en als wrap eten. ZO LEKKER!
Eetsmakelijk!
5 comments
Oooooh dat ziet er heel goed uit zeg!! Komt op mijn lijstje voor binnenkort!
Hmm honger nu ik dit zie! Lijkt me heel erg lekker (en ook nog prima comfort food voor mijn vrijdagavond)
Ik moest toch even wat zeggen: Sinds je dit recept gepost hebt eten wij (mijn vriend = grote vleeseter en ik het liefst vega) dit gerecht bijna wekelijks! Allebei onze eigen versie. Echt een topper! Snel, lekker en gezond voor beide.
Hey,wat is het verschil tussen een gewone wrap en een durum flatbread?Hoe maak je de curry yoghurtsaus?Ziet er heerlijk uit
Hi ik snap de ingrediënten niet helemaal, is alles nu voor in totaal 2 wraps?
En hoeveel gram kikkererwten moet ik hebben?
Gr.