De dag na onze housewarming heb ik heerlijk uitgeslapen en ben ik gaan zoeken naar gezond voedsel in ons huis.. Het zat namelijk vol met bier, wijn, chocolade, chips en nog meer rotzooi. En ja, ik heb van alles wel wat gegeten. Het werd dus tijd om weer even de balans erin te houden. Uiteindelijk heb ik een wrap gemaakt met groente en zelfgemaakte guacamole, lees gauw verder om het recept met de fotos te zien!
Wat heb je nodig?
Voor twee wraps:
- twee tortilla wraps
- 150 gram spinazie, gewassen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 10 gram geitenkaas
- 4 middelgrote champignons
- 30 gram geraspte kaas
- olijfolie
- peper en zout
Voor de guacamole:
- 1 rijpe (zachte) avocado
- halve tomaat
- jalapeno ringetjes (ik haal ze uit een potje bij de AH)
- limoensap
- peper en zout
Laten we beginnen!
Allereerst doe ik de spinazie in een koekepan zonder olie, en wacht ik tot de spinazie voor een groot deel geslonken is. Ik voeg dan een beetje olijfolie toe.
Dan doe ik de gesneden champignons erbij samen met de in stukjes gehakte knoflook.
Nadat alles lekker aan het bakken is voeg ik de gesneden stukjes ui erbij met de geitenkaas. De geitenkaas smelt supersnel en ziet er dan echt heel lekker uit!
Als laatste voeg ik de geraspte kaas toe en laat ik het nog heel kort (maximaal 1 minuut) op het vuur staan. De kaas is er dan goed doorheen gesmolten.
Tijd om de guacamole te bereiden!
Dit is heel simpel; snijd de avocado door midden en trek ze zigzaggend los van elkaar. In één helft zit nu de pit. Als de avocado heel zacht is kun je de pit er gemakkelijk uit halen, anders kun je proberen om met een mes (voorzichtig!) in de pit te snijden en zo het mes samen met de pit eruit te trekken. Alles is heel erg glibberig dus pas goed op met het mes.
Ik snijd de avocado in wat stukjes, het maakt niet zoveel uit hoe groot de stukjes zijn want we gaan het toch zo fijn pletten. Snijd de halve tomaat in hele kleine stukjes net als de jalapeno. Maak zelf uit hoeveel jalapeno je wilt, als je van lekker pittig houdt kun je ervoor kiezen om wat meer te gebruiken.
Voeg dit ook toe aan het mengsel, wat peper en zout eroverheen en dan met een vork fijn pletten tot het een zacht mengsel wordt zoals hieronder:
Nu komt het belangrijkste: de verhouding tussen het zure van de limoen en de rest van de smaken. Voeg steeds een klein beetje limoen toe, meng het er goed doorheen en proef even of de guacamole de juiste smaak heeft (naar jouw wens natuurlijk). Je wilt niet de fout in gaan door in één keer teveel limoen toe te voegen zodat je guacamole te zuur smaakt. Dat zou zonde zijn.
Tijd om de wrap op te warmen! Dit doe ik gewoon in een koekepan, lekker makkelijk.
Smeer dan een lekkere laag guacamole op je wrap.
Doe de helft van je groente en kaas mengsel op je wrap.
Rol de wrap op en leg hem op een verhitte grillpan. Dit is optioneel, je kunt de wrap nu ook al opeten als je dat wilt.
Ik leg er altijd een bord op zodat de wraps goed in de grillpan gedrukt worden. Zo krijg je die mooie afdrukken!
Kijk, dat bedoel ik! Oja, en je hoeft geen olie te gebruiken in deze pan.
Snijd de wrap door midden zodat je ze makkelijker kunt eten en niet alles eruit valt. En eetsmakelijk!
3 comments
As we appeal to the top Search Engine Optimization for the clients, a DigitalPoint associate. Everyone looking for significant Search Engine Optimisation in Miami, contact us immediately. On the web marketing encompasses alteration pace marketing, web site layout, popularity management, marketing, social websites marketing and SEO. Let us get started. Our organization experience is in technological writing, business law, obvious procedure, and trademark plan. But that is not all we do.
Visit us: Miami Marketing
Ziet er heerlijk uit Teni! Ik ga het vanavond maken met een vriendin. Hoop dat het er ook zo lekker uit zal zien 😉
Hoop dat het er net zo uit zag en lekker was! hihi 😀