Als je zelf je brood weet te maken voor verschillende gerechten maakt dat een wereld van verschil! Ik heb het brood bakken herontdekt en het voordeel daarvan is dat je het lekker volkoren kunt maken als je dat wilt! En vandaag deel ik dit heerlijke recept voor het maken van volkoren pita broodjes! Dit is een blijvertje!
Wat heb je nodig voor 4 pita broodjes?
- 150 ml water
- 190 gram volkoren bloem
- 1 theelepel zout
- 1 zakje gedroogde gist (7 gram)
- 1 eetlepel olijfolie
Doe het water in een kom en voeg daar de gist aan toe. Roer het door en laat het zo’n 10 minuten staan. Vervolgens voeg je zout, olijfolie en bloem toe. Alle ingrediënten zitten nu samen in één kom. Je kunt dit met een vork mengen en vervolgens overgaan tot kneden met je handen. Als je een machine hebt met een deeghaak kun je deze gebruiken. Als het deeg te nat is, voeg je er wat bloem aan toe. Is het deeg te droog, dan voeg je er wat water aan toe. Wanneer je een bal hebt kunnen maken van het deeg en goed gekneed hebt, laat je deze minstens 30 minuten staan.
Daarna kun je aan de slag met verdelen van de bal in 4-en. Draai er 4 rondjes van en druk ze plat tot pita broodjes. Zet een pan boven het vuur en bak de pita’s één voor één tot ze aan beide kanten lekker bruin zijn geworden.
Wacht heel even tot ze een beetje afgekoeld zijn voor je ze open snijd, ze zullen in het begin namelijk nog flink heet zijn! Daarna kun je aan de slag met het vullen van je zelfgemaakte, volkoren, heerlijke pita broodjes zonder gekke toevoegingen!
Enjoy 🙂
Eetsmakelijk! 🙂
3 comments
vraagje: welke temperatuur moet je water zijn? maakt het uit of het koud vd kraan is of bv kamertemperatuur of kweet niet precies wat? 🙂 ziet er wel heerlijk uit trouwens, kan je ook gewoon kruiden toevoegen aan het mengsel of pakt het dan anders uit? (bv rozemarijn enzo)
Ziet er lekker uit! Is het ook mogelijk om te glutenvrij te maken?
Ga ik eens proberen!