Magnesium is een mineraal dat super super super belangrijk is voor het goed functioneren van je lichaam. Het helpt namelijk bij het stabiel houden van je bloeddruk, het houdt je botten sterk en je hartslagritme stabiel. Dus vandaar een tip om deze week wat meer Magnesium te eten. Natuurlijk blijft het belangrijk dat je altijd voldoende Magnesium eet, maar dat geldt met zoveel vitamines en mineralen. Soms een weekje concentreren op het ene mineraal en de week erop het volgende mineraal houdt je lekker goed en gezond bezig! En dan nu, wat te eten?
Spinazie
Verse spinazie bevat 55 mg Magnesium per 100 gram.
Radijs bladeren
Ik merk dat het in Nederland helemaal niet bekend is dat de bladeren van de radijs te eten zijn, ze worden vaak weggegooid terwijl ze erg veel voedingsstoffen bevatten. Dus probeer deze de volgende keer eens te eten! Er zit onder andere 40 mg Magnesium in per 100 gram.
Dadels
Dadels bevatten 24 mg Magnesium per 100 gram
Okra
Okra bevat wel 71 mg Magnesium! per 100 gram.
Artisjok
Artisjokken bevatten 22 mg Magnesium per 100 gram.
Erwten
38 mg Magnesium per 100 gram erwten.
Papaja
11 mg Magnesium per 100 gram papaja.
Aardappelen
Aardappelen bevatten 22 mg Magnesium per 100 gram.
Andere voedingsmiddelen die minimaal 20 mg Magnesium bevatten per 100 gram zijn:
- Pompoen
- Zoete aardappelen
- Boerenkool
- Mais
- Komkommer
- Broccoli
- Koolraap
- Banaan
- Spruitjes
- Grapefruit
Aardig wat voedingsmiddelen denk ik zo! Probeer deze week eens minimaal 3 van deze voedingsmiddelen te eten voor even een wat hogere Magnesium inname dan je misschien normaal gesproken zou hebben.