Jaaa het is eindelijk tijd voor het eerste deel van het voedingsdagboek van Amerika. Ik kan niet wachten om alles wat ik heb gegeten met jullie te delen. We beginnen met foto’s van het eten in Issaquah en White Salmon (Washington State). Van buiten de deur aan de pizza’s en burgers tot thuis gemaakte maaltijdjes voor wat balans.
De eerste avond was het vechten tegen de jetlag en dus besloten we de deur uit te gaan voor een burger. Onze Airbnb host vertelde dat deze tent de lekkerste burgers had die we ooit zouden proeven en aangezien Boy en ik een hele hoop burgers hebben geproefd in Amsterdam besloten we zijn advies op te volgen.
Ik zeg al jaren tegen Boy dat ik vind dat veel Amerikanen niet echt een verfijnde smaak hebben omdat er zoveel shit in ‘gewone’ voeding zit waardoor hun smaakpapillen verpest zijn. Dat is niet lullig bedoeld, dat is enkel mijn observatie. Ook als ik Amerikanen online restaurants zie beoordelen zie ik het terugkomen. Anyway, lang verhaal kort; de burger was écht niet zo lekker. Maar de frietjes waren top! En dat je overal gratis water en ketchup bij krijgt vind ik ook super fijn!
De volgende dag reden we naar White Salmon, 3 uur verderop. We maakten een lunchstop bij een schattig tentje waar we een sandwich en fruit aten.
Het was een pulled chicken sandwich met selderij, ananas en hun huisgemaakte saus.
Die zelfde avond, na aankomst in White Salmon zijn we het dorpje in gereden en hebben een pizza gegeten. Ik bestelde een vegan pizza die werkelijk de lekkerste vegan pizza was ooit! Er zat ‘kaas’ en ‘worst’ op en hij zou zo door kunnen als niet-vegan. Goede structuur en smaak!
De volgende ochtend genoten van een heerlijke kop koffie omgeven door de natuur. Wat een mooie plek!
Met wat ingrediënten uit de cabin een bakje havermout gemaakt met pindakaas getopt met noten en muesli.
Daarna maakten we een enorme hike, na de hike zijn we naar een food truck gereden voor heerlijke taco’s
Ik nam er drie, daarna had ik nog steeds honger..
Dus bestelde ik ook nog even een burrito! Haha.
De volgende ochtend reden we naar een bakkertje voor wat vers brood, croissants en een scone. We aten dit bij de open haard met aardbeien en nectarines.
Zo gezellig!
Daarna was het tijd voor een potje schaken met chips en yoghurt!
Die avond zijn we naar de supermarkt gegaan voor wat gezondere ingrediënten maar hebben we ook een paar ‘gekke’ dingen gekocht die we in Nederland niet hebben gezien. Uit nieuwsgierigheid naar hoe het smaakt! Dit heb ik vastgelegd in een Engelse vlog die je hier kunt terug zien:
[embedyt]https://youtu.be/gA9ZYPj-L0k[/embedyt]
Groente voor Teni
Groente voor Boy
Boerenkool en quinoa voor Teni
Dit waren de ‘gekke maaltijden’ die Boy had uitgekozen, dit was het moment dat hij ze ging proeven.
Diepvries Tika Masala
Met rijst
Naan en aardappelpannenkoeken.
Daarna aten we onze ‘home cooked’ maaltijden bij de open haard.
Nu wil ik ook een open haard haha.
De volgende ochtend ontbeten we met wat fruit
Boy nam English muffins met pindakaas en honing
En ik ging weer voor havermout, deze keer met wat rozijnen.
Boy nam nog een tweede portie English muffins.
Dat vind ik het fijne van veel Airbnb’s, er zijn vaak al allerlei producten aanwezig om zelf wat basisdingen klaar te maken. Alsof je echt eventjes ergens anders woont! Binnenkort een artikel met alle Airbnb’s (met linkjes) en restaurants van onze reis!
Vragen? Laat het weten in de comments!
3 comments
Leuk de airbnb’sTeni, fijn om meer info hierover te hebben! Mooi foto’s! 😍
Oh die taco’s zien er heerlijk uit. Mooie foto’s!
Heel fijn om meer info te krijgen over de Airbnb’s! Ik ben zelf ook al een tijdje aan het kijken naar een rondreis door Amerika en ik zou dan ook graag overnachten in Airbnb’s, maar heb daar helemaal geen ervaring mee. Ben heel benieuwd naar jouw ervaringen.