Een voedingsdagboek vol kleuren en smaken! Ik heb weer goed gegeten al zeg ik het zelf en deel het graag met je. Tijd voor het laatste voedingsdagboek van april 2018:
Maïswafels mt pindakaas, blijft een klassieker voor mij.
Tijd om een flinke batch groente klaar te maken in de oven! Zo heb ik de hele week (of een paar dagen) altijd wat binnen handbereik.
Met een uitje, wat knoflook, olie en kruiden hussel ik het geheel door elkaar en gaat dit de oven in voor 20-30 minuten op 180 graden Celsius.
Hmm!
Zoals je ziet, dit kwam nét de oven uit.
Quinoa met broccoli, avocado, champignons, kidney bonen en sriracha saus
Met wat pompoen en wortel uit de oven erbij en klaar!
Soepje in de maak! Dit is het recept van de soep die ik hier maak:
Als alles vermalen is tot soep, doe ik er nog wat groente uit de oven bij.
Lekker voor een bite
De vijgen ‘muffins’ zijn wéér gemaakt! En opnieuw in cake vorm.
Zo eet ik ze het liefst, op een bord met wat yoghurt (met mes en vork)
Tempeh bakken met wat olie, niet gekruid.
Met wat citroensap, honing en munt (fijngehakt) wordt het een heerlijke frisse ‘snack’ of bijgerecht.
Banaan-ei pannenkoek met maple syrup, yoghurt en kokos. Mijn lievelingsontbijt.
Champignons en broccoli
Quinoa bereid met een blokje bouillon.
Gooi dit bij elkaar met wat kidney bonen..
Sriracha erbij en klaar!
Nieuwe dag, nieuwe maaltijd. De champignons waren nog niet op zoals je ziet 😉 Met wat broccoli en edamame.
Tempeh, quinoa en zwart sesamzaad.
Dit vind ik genieten!
Oja, en 1/4 avocado erbij.
Maïswafels met pindakaas
Boerenkool en rucola als ‘basis’, met wat citroensap
Hier bovenop gaan de groentes uit de oven, quinoa en sriracha saus.
Yoghurt met kokos en moerbeien.
Klein beetje noten erbij en klaar!
Ik krijg er zelf alweer honger van! Mocht je vragen hebben over wat ik eet, waarom ik het op een bepaalde manier eet of hoe ik het bereid; laat het gerust weten in de comments!
8 comments
Lieve Teni,
Wat ik me afvroeg (weer een ovengroente-vraag haha): ik zie dat je verschillende soorten groente tegelijk in de oven bereid…maar zijn de broccoli en ui niet veel eerder “gaar” dan bijv pompoen en wortel? Ik heb het nog nooit gemaakt tot nu toe maar ik wil dat wel graag gaan doen zodat ik lekkere groente mee kan nemen als lunch voor op kantoor. Hoe zorg ik ervoor dat mijn broccoli niet verbrand?
Alvast bedankt en geniet van je zondag!
X liefs Martine
Lieve Martine!
Je hebt helemaal gelijk, de broccoli is veel eerder gaar dan de wortel maar ik blijf een beetje gemakzuchtig daarin. Ik laat het wat langer in de oven waarbij de broccoli een klein beetje bruin wordt of juist wat korter waardoor de wortel niet helemaal zacht is.
In ieder geval zorg ik dat ik geen verbrand voedsel eet 😉 Maar je zou, als je het goed wilt doen, eerst de ui en wortel in de oven kunnen doen en wat later de broccoli erbij! Dus ik heb niet een soort geheime tip helaas haha.
Ik denk dat ik het de volgende keer op deze manier ga aanpakken 😉
Liefs en geniet van je week!! X
Mega lekker ziet het er weer uit! Ik zou dit zo zelf kunnen eten (sterker nog: ik eet dit geregeld, behalve de pindakaas op maiswafels.. snel proberen!). Vraagje: hoe lang bewaar je die geroosterde groenten in de koelkast? Want ik wil graag mealpreppen voor lunch voor 4 dagen (op zondag.. t/m donderdag dus), maar weet niet of dat gaat werken! Liefs
Ik maak dt vaak voor in mijn nachtdiensten klaar. Dan maak ik het alltijd voor 4 dagen tegelijk. Dus ja dat kan
Yes!! 😀
Jaaa maiswafels en pindakaas is echt hemels!
Ik bewaar de groente maximaal een week maar liever niet meer dan 5 dagen. Meestal lukt dat niet eens omdat ik ze tijdens de lunch én tijdens het avondeten op kan maken en dan zijn 3 dagen meestal voldoende om alles ‘weg te werken’.
Het kan zeker voor 4 dagen als je het mij vraagt!
Hai,
Zijn het banaan ei pannenkoeken zonder havermout of ander soort meel? Op je blog is t recept nl met iets van meel erbij
Hi Marjolein,
goede vraag! Toevallig heb ik het bij dit voedingsdagboek er niet precies bij gezet. Het is het volgende recept:
1/2 banaan, geprakt
1 eiwit van een ei
20 gram eiwitpoeder, vanille (ik gebruik vegan)
2 eetlepels amandelmelk
1-2 theelepels kaneel
Dit allemaal goed mengen met een vork in een kommetje tot het een beslag is geworden.
En dan olie om de pannenkoek in te bakken, zachtjes en zo’n 5-6 minuten per kant.
Hopelijk kun je hiermee uit de voeten!
Liefs,
Teni