Is het weer zover? Jazeker! Een nieuw voedingsdagboek: foto’s van wat ik hier en daar heb gegeten de afgelopen tijd. Waarom zo random? Omdat ik niet bijhoud wat ik exact op een dag eet, als ik dat wel doe, dan is dat geheel privé. Waarom? Ik leg het je in het volgende artikel uit, mocht je daar interesse in hebben: “Waarom ik GEEN exact voedingsdagboek + sportdagboek ga posten“, maar voor nu: op naar foto’s van eten!
Ik had zin om enigszins ‘mexicaans’ te eten maar nog wel met extra groente: doperwten, wortels, maïs, kidneybonen en tomatenpuree
Twee kleine tortilla’s op de grill
en dan vullen met lekkers! Onderop heb ik magere kwark gedaan (in plaats van crème fraîche wat ik nooit in huis heb) en bovenop kaas!
Yoghurt met diepvriesbosbessen die ik even heb verwarmd in een pan
Mijn moeders hapjes van mijn feest wat ik ingevroren heb klaarliggen! Heeeerlijk!
Lieve Charlie van Charlies-Kitchen had hummus gemaakt voor mijn boekenfeestje, deze pot is inmiddels wel op maar o wat was het lekker!
Jep, ik heb NOG STEEDS pepernoten van Sinterklaas. Ik ga er zuinig mee om haha.
Hamburger eten op het strand, beter dan dit werd het niet die dag 🙂 Heerlijk!
Kwark met banaan
Waar ik een ontbijtmix overheen heb gedaan. Deze had ik gekregen van Tamara op mn boekenfeestje; zo lief!
Maïswafels met pindakaas.
Koffie met amandelmelk
Zo lekker: kaas met jam op een broodje
En een broodje met ricotta en jam
Fruit! Nectarine en wilde perzik
Ik ging uit eten met mijn moeder, broer en oom in Den Haag!
Mama’s voorgerecht
Voorgerecht van mn oom
Voorgerecht van mn broer. Jep, ik leg graag alles vast.
En dit was mijn voorgerecht: Japanse pannenkoek met kip
Mijn hoofdgerecht was ZO ontzettend lekker. Als ik er weer naar kijk krijg ik trek. Bulgursalade met rozijnen, tomatenchutney en een lekker stuk kip. Ooohh het was zo lekker. Ik had trouwens bij Murphey’s gegeten.
Ik ga niet weg zonder een toetje: Tiramisu met mokkaijs en caramelsaus.
Hier had ik zelf pizza gemaakt (ik heb best goed en lekker gegeten als ik het zo zie.. ) het recept vind je hier!
Hapje eten in Amsterdam: HAMBURGER. What’s new..
Of eigenlijk besloot ik eens een keer een kipburger te nemen met blauwe kaas. Het was heerlijk, maar ik geef de voorkeur toch echt aan een hamburger van rood vlees (het liefst rund).
Dit nam mijn vriendin: Ohhh, hier krijg ik ook trek van haha..
Toetjes slaan we niet over: IJS!
Nou, dit was weer even een ander voedingsdagboekje dan de afgelopen keren vol met groente en fruit. Veel buiten het huis gegeten, burgers, ijsjes, pizza.. Ik ben een blij mens. Balans noemen ze dat, toch? 😉
5 comments
De ontbijtmix, wat leuk! Lekker dat je nog hapjes over had van je boekenfeest, het ziet er zo lekker uit bij elkaar op een bord!
Ik moet echt even lachen om al die gerechten die je hebt vastgelegd tijdens het etentje met je moeder, broer en oom. Het zal wel even geduurd hebben voor iedereen kon eten haha.
Alles ziet er weer heerlijk uit! Ik kan zo genieten van food-foto’s! Hahaha
Haha ja iedereen die dan netjes aan het wachten is tot ik mijn foto’s heb gemaakt.. Ze zijn het inmiddels gewend :p En ik probeer snel te zijn!
Hi Teni, ziet er echt weer mega lekker uit=D Krijg altijd trek van je voedseldagboek-posts! Ik heb wel en vraagje over de wraps die ik voorbij zag komen. Wat doe je met de rest van het pakje? Kun je wraps invriezen? (Zo ja, hoelang van te voren haal je ze er weer uit?) of eet je dan in een week heel vaak wraps? Ik ben benieuwd!
Hi Foor! Goede vraag hoor, ik moet je eerlijk bekennen dat het met wraps vaak mis gaat bij mij en ik dan met de laatste beschimmelde wraps eindig. Maar wat ik tegenwoordig doe is het zakje van de wrap strak eromheen doen, oprollen en dan met een elastiekje vastmaken. Zodat geen stukje van de wrap blootgesteld is aan ‘lucht’.
Met gewoon brood vries ik het in (meestal in 2 sneetjes, aluminiumfolie eromheen), zou ik ook met wraps kunnen doen natuurlijk.
Hopelijk heb je hier wat aan!
Dankjewel Teni!