Wat kan gezond eten toch héérlijk zijn. Ongelofelijk! We zetten de lekker en gezond trend gewoon voort in januari, mocht je daar wat inspiratie en hulp bij nodig hebben dan hoop ik dat dit voedingsdagboek gaat helpen. PS: er komen héél veel kikkererwten voorbij! Haha.
We beginnen ook maar meteen met kikkererwten in combinatie met paprika (geel en oranje) en gekookte quinoa.
Ik vind het lekker om dat te mixen met iets fris, zoals komkommer en rode ui.
Nu zou het maaltijdje al af zijn, maar ik heb er nog een dressing bij gedaan (kon je gister ook teruglezen in het foto dagboek) van honing, pindakaas en wat citroensap. Zo lekker!
De dressing! Je kunt er nog een beetje water aan toevoegen als je wilt, dat heb ik gedaan.
Sapje voor Boy maken, hoe mooi ziet dit eruit!
Havermout ontbijt met rozijnen en pecannoten.
Mte een enorme mok thee.
Wortel en selderij sap voor mij.
Uit het kookboek van Deliciously Ella heb ik me gewaagd aan de bloemkoolbodem pizza. Hier heb ik zelf ook twee recepten van, maar die van mij zij niet vegan en bevatten ei en kaas. Dit was een vegan variant en ik vond het heel lekker! Boy niet zo 😉 Die miste de kaas sowieso al op de pizza.
Hieronder vind je één van mijn recepten:
Er ging chiazaad, appelmoes en bloemkool die in een theedoek is uitgeknepen (zodat er zoveel mogelijk vocht uit gaat).
Kruiden erbij + boekweitmeel.
En je hebt een deeg!
Tada!
Nadat het de oven in is geweest
Saus erbij
De toppings waren wel wat schaars als ik eerlijk ben, maar ik had niet zo heel veel meer in huis helaas.
En de pizza is klaar! Ik ga dit zeker nog een keer maken, het rook zelfs naar pizza in huis terwijl er amper vergelijkbare ingrediënten in zaten.
Havermout met appel en kaneel
Net even anders, maar heerlijk. Getopt met rozijnen en amandelen.
Meal preppen voor de week, groenten die lekker de oven in gaan met flink wat kruiden.
Kikkererwten uit de oven
Fijn om dit alvast bereid in huis te hebben!
Hetzelfde geldt voor de zoete aardappel. Ik had zo’n 3 kilo zoete aardappel (misschien wel meer) gehaald voor 1 euro – dus moest het wel op!
Dit is een nieuwe dag, met opnieuw kikkererwten. Deze keer heb ik ze gebakken met wat komijn.
En bovenop een mengsel gedaan van kikkeretwten(jep) pasta die iets te ver doorgekookt is (waardoor het geplet werd), broccoli, paprika en courgette.
Met wat pijnboompitjes
“Op een bedje van spinazie”. Heerlijk voedzaam! En oja, flink wat edelgistvlokken eroverheen gedaan.
Een nieuwe dag een nieuw pasta (van kikkererwten) gerecht. Deze keer met bloemkoolrijst (gebakken met kurkuma), courgette en paprika. Het is wel duidelijk wat ik van de markt heb thuisgebracht he?
De pasta heb ik gegeten met de laatste beetjes rode biet en avocado.
Ohhh wat is het heerlijk als je een beetje experimenteert met gezonde ingrediënten om er iets lekkers van te maken. Win-win!
Geniet van jullie zaterdag lieve mensen <3
2 comments
Bijzonder die pizza. Klinkt wel heel erg lekker.
Ik wordt heel blij van de mooi foto’s van het eten! 😍