Oooh wat heb ik weer een hoop lekkers met jullie te delen! Dat is altijd het resultaat van de week goed beginnen met bomvol groente en fruit in huis, dan rolt de ene maaltijd na de andere eruit en ben ik keihard aan het genieten. Geniet je mee?
Kikkererwten en bloemkool die de oven in gaan
Ik kruid ze met peper, zout, kerrie (vooral voor de bloemkool) en komijn (vooral voor de kikkererwten).
Ik word hier zó gelukkig van!
Salade met spinazie, bloemkool en kikkererwten uit de oven, tomaat, komkommer, rode ui, paprika en een eetlepel hummus.
Spitskoolwraps met dezelfde ingrediënten als bij de salade, getopt met Sriracha en ketchup.
Een nieuwe dag, een nieuwe soortgelijke salade.
Smoothie met diepvries bloemkool (ik maak nooit meer smoothies zonder diepvries bloemkool), 1/2 bevroren banaan, amandelmelk en diepvries bosbessen. Hmm!!
Broccoli, courgette en bloemkool die de oven in gaan. Daar gaat wat olie, kerrie, peper en zout overheen.
Bloemkoolrijst bakken met paksoi, kikkererwten en gele paprika
Als laatste nog wat tomaat erbij en klaar!
Dit zou Boy dus “groente met groente” noemen haha.
Weer een bosbessen-bloemkool smoothie. Vraag je je nou af waarom ik er bloemkool doorheen doe? Lees dan dit:
Olie, peper, zout, paprika poeder een een tajine kruidenmengsel (van de Lidl) met wat ui, hier gaat kip bovenop en vervolgens herhaal ik deze laag ook bovenop de kip. In de oven voor zo’n 30-40 minuten op 220 graden Celsius en klaar!
Maïswafels met pindakaas
Kombucha “California Rasberry” smaak, als ik me niet vergis. Ik ben gek op Kombucha!
Chocolade met thee voor in de avond, alleen was het zo warm dat ik de thee verving met iets koelers.
Met maïswafels + pindakaas en kombucha.
Gezelligheid in huis
Yoghurt met appel, kokos en amandelschaafsel
Banaan-ei-eiwit pannenkoek met yoghurt, maple syrup en kokos. LIEVELINGSONTBIJT!
Grapefruit met een berg kaneel!
Yoghurt met grapefruit, ik zit denk ik in een grapefruit fase 😉
Daar zijn ze weer!
Een saldade met spinazie, bloemkool, broccoli, courgette, paprika, tomaat en wat uitjes en sap van de kip ovenschotel. Oftewel: alle restjes bij elkaar op een berg spinazie.
Yoghurt met ananas, chia, lijnzaad en kokos
Spinazie, kip, linzen, tomaat, wortel en groene paprika
Yoghurt met appel, amandelen, walnoten en pure chocolade (81% cacao)
Boerenkool (alleen de Albert Heijn verkoopt dit op dit moment, het is namelijk niet het seizoen dus lastig te vinden! Iemand vroeg het me laatst, daarom zet ik het er even bij) met rode ui, kip, wortel, avocado en appel.
Ui en doperwten met dat tajine kruidenmengsel waar ik het eerder over had, van de Lidl.
Daar gaat wat rode paprika en bloemkoolrijst bij.
+ kikkererwten en linzen
Getopt met frisse tomaatjes!
Groente met groente haha.
Weet je wat me opvalt? Dat ik al maanden amper rood vlees koop (rund, varken, lam) en dat gaat totaal niet bewust. Als ik vlees koop, dan is dat alleen nog kip. Geen oordeel aan mezelf, maar het viel me op en wilde het delen.
Goed! Ik hoop dat jullie hier wat ideetjes uit hebben weten te halen, laat gerust je vragen achter in de comments!
4 comments
De kip met tajine kruiden ziet er heerlijk uit. Al je foto’s zijn zo Shutterstock/ Pinterest waardig met al die mooie kleuren.
haha heerlijk allemaal. leuk om te horen dat je ook van die eet fases hebt . Komt mij heel bekend voor. En het moet dan ook overal in en tussendoor. Ook ik ben dol op kikkererwten uit de oven met heerlijke kruiden, ipv bloemkool doe ik er wortelen bij en als laaste wat kleine tomaatje.
Grapefruit met kaneel…?! ?
Dat lijkt me echt niet lekker.. maar ik ben nu wel nieuwsgierig dus ga het wel proberen. Eigenlijk doe ik overal kaneel op ?
grapefruit met kaneel!? ik heb nog eentje liggen, dus ga ik eens even proberen, klinkt zo apart dat ik er heel benieuwd naar ben, ben gek op kaneel dus waarom ook niet