Jaaa, het is weer voedingsdagboektijd en ook vandaag is het weer enorm kleurrijk en bomvol groente en fruit. Precies zoals ik het leuk en lekker vind!
Tosti met spinazie, hummus, paprika en tomaat. De achterste is met geitenkaas.
Ik zag online een smoothie recept met bloemkool waardoor het een dikkere smoothie werd en romig van smaak zonder dat het je suikerspiegel een piek + daling geeft. Goed plan! Dacht ik..
Kaneel erbij..
Oja bevroren bloemkool eventjes 10 minuten ontdooien dan blijft je smoothie wel lekker koud, maar gaat je blender niet kapot aan de keiharde bloemkool.
Hoe dan ook, ik vond hem te vies. Ik zal nog wel een poging wagen, maar deze was écht niet te doen. Geen recept dus 😉
Zomerfruit bomvol smaak! Jummie!
Eerder schreef ik een artikel over deze Zonnatura spreads (zie hieronder) en in de comments kwam naar voren dat de mensen die het hadden uitgeprobeerd, fan waren van de paprika variant. Lucky me dat deze in mijn pakketje zat met producten die ik ontving van Zonnatura om uit te proberen. Want jullie hadden gelijk, deze is héérlijk.
Twee broodjes even kort op de grill geplaatst en daarna de spread op gesmeerd.. Hemels!
Doperwten, tomaatjes, ui
Kidney bonen en eieren erbij. Dit zijn waarschijnlijk allemaal restjes die ik op aan het maken ben.
Bovenop een bord spinazie
Met nog meer klaargemaakte groente, dit heb ik allemaal ‘ge-meal-prepped’. Iets wat ik vroeger veel vaker deed zodat ik een eigen ‘salade bar’ in de koelkast had. Het is zo makkelijk en heerlijk tegelijk. Hier ga ik apart een artikel over maken (na lange tijd eindelijk weer!).
En zo heb je binnen een handomdraai een heerlijke salade. Hier kun je me echt gelukkig mee maken.
Avocado bovenop om het af te maken 🙂
Nectarine en aardbeien, jummie 🙂
Recept aan het maken en ondertussen aan het snacken
Ook onderdeel van de meal prep 😉
Bevroren bananen, bosbessen (of blauwe bessen) en bramen bij elkaar in de keukenmachine met een beetje amandelmelk..
En dit is het waanzinnige resultaat! Die kleur alleen al; WOW!
Heerlijk, ik ga er zo ook een maken nadat ik dit weer zie..
Boy had zin in steak tartare, dus waren we langs de slager voor een lekker stuk vlees.
Ik vind het zelf ook erg lekker, maar mijn darmen kunnen ongebakken/ongekookt vlees écht niet handelen dus voor mij was het alleen toekijken.
Yoghurt met wat fruit (is bedekt onder de yoghurt) en de knapperige flakes van Zonnatura. Hoe schattig ziet dit eruit!
Dit kun je natuurlijk ook gebruiken om lekker te dippen
In de hummus van de Lidl (ja, alweer, ik ben verslaaaafd) en zoals je ziet is die alweer bijna op.
Salade in the making, als basis: spinazie
En ook hier weer, allemaal al-klaargemaakte-groente-maaltijdjes bij elkaar gegooid om op te warmen, met een stuk vlees.
Genieten!
Jum 🙂
5 comments
I love zomerfruit! Echt mijn favoriete moment van het seizoen. Die steak tartare van Boy ziet er ook lekker uit. Tijd dat ik dat weer eens ga maken.
Fijne inspiratie wederom! Dat meal preppen komt echt goed van pas, zeker aangezien ik niet altijd zin heb om na te denken wat ik nu weer mee zal nemen naar kantoor qua lunch. Dus ik kijk uit naar je op handen zijnde artikel hierover!!
Fijne dag Teni!
Liefs Martine
PS: helaas bij mij geen Lidl in de buurt…balen want ik ben heel benieuwd naar die hummus!
Ik ben ook groot fan van salade ingrediënten preppen. Dat kan je makkelijk klaarmaken en dan meerdere dagen in je salade doen zonder dat je elke x uiteindelijk hetzelfde eet. Standaard is gegrilde groente (en pompoen/zoete aardappel) altijd goed, maar de laatste tijd is dit receptje favo bij mij; http://www.ohmyfoodness.nl/omf-kookt/diner-omf-eet/vega-oosters-gemarineerde-aubergine . Ik maak het dan met 2aubergines en 1bakje champignons en eet hier wel 4x van. Ben benieuwd naar jouw aanraders!
Ik ben ook fan van die zonnatura spreads!! Absolute favoriet is de rode bieten-variant (nu bij mijn Appie uit het assortiment gehaald #stom), en daarna inderdaad de paprika en de pompoen. Lekker op de boterham, rijstwafel of bij salade. Of gewoon om mee te dippen! <3
Je eigen salade bar, dat klinkt echt hemels!