Voedingsdagboektijd! Ik hoef niets te zeggen, laten we op naar de foto’s van het eten dat ik de afgelopen tijd heb gegeten 🙂
Speltbrood met avocado is zo hemels. Met een beetje peper, zout en knoflookpoeder.
Koffie en opgeklopte sojamelk. Het opkloppen gaat via het koffiezetapparaat dat ik heb, ik heb er niet een aparte tool voor ofzo. Ik heb een Philips Saeco apparaat. Deze hadden we toen ik nog thuis woonde en toen ik uit huis ging heb ik exact dezelfde aangeschaft omdat ik hem zo geweldig vind (dat is inmiddels 4 jaar geleden).
Ik kreeg drie heerlijke granola’s van Eat Natural en ik ben zo fan van de smaken. Vooral de chocolade variant 🙂
Met soja- of amandelmelk met havermout en dan de granola erbovenop, hmm 🙂
Restjes; zilvervliesrijst, kidney bonen, mais en een tomaatje.
Meloen!
Meloen en appel.
Koffie + sojamelk
Brood met geitenkaas, kipfilet en spinazie.
Naar de Haagse markt geweest ofcourse.
Peer + Nectarine
Ontbijt is klaar! Maïswafels met pindakaas, een peer en een nectarine verspreid over twee bakjes (omdat het niet paste in 1) en koffie + amandelmelk.
Hoera! Ik heb nog steeds pepernoten 🙂
Maïswafels met ricotta.
Maïswafels met pindakaas
Nog meer fruit! Weer appel en meloen
Spinazie, wortel, doperwten en maïs
Twee speltbroodjes van de grill met geitenkaas
Kwark met meloen en nectarine
Een peer en rijstwafels met hüttenkäse
Eentje met wat geitenkaas
Kwark met appel
+ noten en cranberries
Rijstwafels + avocado + peper + zout + knoflookpoeder
Bananenijs, wat je ziet is alleen maar banaan 🙂
Nectarine, ik val in herhaling. Zoveel groente en fruit in huis!
En we sluiten af met twee heerlijke speltbroodjes met avocado, kipfilet en hüttenkäse. 🙂
Zo, ik heb flink wat vitamines en mineralen naar binnen gewerkt de afgelopen tijd. Naast de nodige wijntjes, maar deze komen in de volgende voedingsdagboekpost voorbij. Ik loop een beetje achter omdat ik ZOVEEL foto’s heb van voedsel!
18 comments
Ik moet zo lachen om de pepernoten. Heel Nederland klaagt als ze in augustus al in de winkel liggen en jij eet ze het hele jaar door.
Door jouw foto’s raak ik altijd geinspireerd en lijkt gezond en vooral gevarieerd eten ineens heel makkelijk. Soms zie ik iets bij je staan en dan denk ik “he dat kan ook best”. Thx daarvoor
Haha ja na december heb ik ze een paar maanden laten liggen en niet over nagedacht, maar nu denk ik: YESSSS ik heb nog pepernoten! :p
Zo dat was wel een fruit-vol blogje! Ziet er allemaal weer heerlijk uit in ieder geval!!
nou he! Jum 🙂
Hee Teni,
Ik lees je blog al een hele tijd en ik leer er zo veel van. Daarnaast lees ik het ook met zoveel plezier. Ik heb inmiddels ook de maiswafels ingeslagen, en de échte pindakaas en heb al een mandje met avocado’s op de aanrecht staan. Ik vroeg me alleen af hoe jij dat doet met avocado’s. Maak je iedere keer meteen een hele avocado op? Want ik heb altijd het probleem met avocado’s, dat ik niet altijd een hele avocado op kan, maarja wat doe je dan met de rest? Heb jij tips?
Hi Romany,
Je kunt gewoon wat aluminiumfolie over de avocado doen en in de koelkast bewaren. Hij zal ietsjes bruin worden (zoals bij appels bijv) maar daar word je niet ziek van, het is gewoon een verkleuring. Als je dit echt vies vindt kun je er wat citroensap overheen doen, maar ik vind het dan weer zonde van de smaak. Ik bewaar in de helft met de pit erin het langst in de koelkast, deze blijft vaak langer goed qua kleur.
Een ui in stukjes snijden en in een bakje doen, daarop de avocado leggen; helpt ook heel goed!
Wat lief dat jullie reageren! Nou ga ik dat eens proberen:) want die combinatie van warm brood, met smeltende avocado en kipfilet lijkt me echt goddelijk!
Heerlijk, al dat fruit! En nu heb ik ook zin in avocado gekregen haha.
Ik heb een vraagje; zou je misschien een keer een blog kunnen maken over verschillende soorten brood?
Sta zelf vaak genoeg in de supermarkt en dan liggen er gewoon teveel soorten..
Kan het niet vinden via de zoekfunctie.
Liefs!
Hi Willemieke, goede vraag die je stelt! En ik ben er zelf al heeeeeel lang mee bezig, maar het is nog veel te moeilijk te achterhalen voor mij. Vandaar dat er geen artikel van is (nog). 😉
Liefs!
Ah super, dankjewel!! 🙂
Oh wat ziet er weer heerlijk uit!!! Jammie avocado, speltbrood, ricotta mmmmmmmmmmm alleen die sojamelk… ik dacht dat je daarmee wou stoppen 😉
Weet je wat ook heel lekker is? Een spelboterham roosteren, besmeren met kokosboter en dan plakjes banaan erop. OF plakjes banaan en/of 2 vijgen in een ovenschaaltje, flinke lepel ricotta erop en wat amandelschaafsel. kwartiertje, 20 minuutjes in de oven en smullen maar!
Haha tik je me nu op de vingers? 😉 Ik heb een tijdje geen sojamelk gedronken maar ik vind het lekker, zolang ik het naar mezelf kan verantwoorden, zoals met kleine hoeveelheden; i dont care en het is prima! 🙂
Omg jouw combinatie klinkt echt GODDELIJK! .. die ga ik proberen, dankjewel!
haha nee hoor, ik tik je niet op de vingers 😉 Zolang je maar naar je eigen lichaam luistert, ben je top bezig toch!!
Haha ik moet elke keer weer lachen als de pepernoten langskomen! Mooie foto’s ziet er lekker uit allemaal 🙂
Hi Teni
Ik volg je dagelijks maar wat me nu opvalt bij de foto’s is dat je geen yoghurt of kwark gebruikt.
Heb je daar een reden voor ?
Hi Lenie,
Als je goed kijkt in voedingsdagboeken zie je dat ik het wel gebruik 😉 Bijna dagelijks zelfs, maar dat gaat zo in fase’s!
Ah dankje. Teni