Helemaal beter van de voedselvergiftiging wilde ik even extra genieten van het eten! En het voelde goed kan ik je zeggen. Ik ben nu wel wat rustiger aan het doen om de balans terug te krijgen. Komt goed 🙂 Geniet ondertussen van mijn voedingsdagboek foto’s!
Zoete aardappel frietjes uit de oven! Ze zijn wel zacht 🙂 Dus geen frietjes “crunch”
Tartaartjes door midden gesneden en opgebakken.
Mijn eerste “echte” maaltijd na het ziek zijn. Een wrap met tartaar, gebakken uitjes, jalapeno’s en ketchup.
Mijn moeder was jarig en we waren uit eten in Santpoort Noord. Héérlijk restaurantje! Als voorgerecht had ik de boerensalade.
Met een heel groot stuk geitenkaas en honing.. oohhh <3
Ik moest ook even foto’s maken van het eten van de anderen..
Dit was mijn hoofdgerecht, een vegetarische curry met tofu.
Heeeel veel pure chocolade over na het maken van de chocoladetaart, dus heerlijk door de yoghurt met wat fruit!
Oke, houd je schrap. Ik was weer op stap met mijn dietist vriendinnen 🙂 Toch een mooi beeld dat we ook taartjes eten, omdat we weten dat je niet tijdelijk kunt afvallen en dit behouden. Een gebalanceerd voedingspatroon bevat voor veel mensen wat lekkers af en toe, en dat laten we toe. Zoals je ziet.
Een voedingsdagboek is niet compleet zonder banaan-ei pannekoeken.
Gevulde aubergine’s als avondeten!
Daar gaan we weer 🙂 Yoghurt, peer en pure chocolade.
Bananenijs met cacaonibs! Oftewel: gezonde stracciatella ijs.
Mijn “go-to” ontbijt, koffie, havermelk, rijstwafels en pindakaas.
Even flink wat eiwitten binnen krijgen, had nogal zwaar gesport en heel veel spierpijn!
Lunch! Met het groepje waar ik een deal mee heb voor 21 juni 2014 (whut?) hebben we op de zondagmorgen een bootcamp les gevolgd in Den Haag, en daarna met zn 4en lekker geluncht. Was een topdag!
Mango salade met cashewnoten, jummm!
Groentesoep met balletjes.
Allemaal spelt broodjes!
Oja, en toen kwam de wijn… heel veel wijn..
Ik had mijn chocoladetaart meegenomen 🙂 Die al wel was aangebroken, hehe.
Goed, en dan is het nu tijd om weer wat rustiger aan te doen met al dat lekkere eten, even terug naar de balans 🙂
17 comments
Ziet er allemaal zo heerlijk en zo gezellig uit zeg!!! Die taartjes…….. jummie jummie jummie………
By the way, wat voor yoghurt neem jij??
liefs xxx
hihi, was eventjes los gegaan hoor!
Het maakt me niet heel veel uit qua yoghurt, zolang het naturel yoghurt is (zonder smaakje), van mild tot halfvol tot vol. Magere yoghurt vind ik veel te zuur. Deze week heb ik halfvolle yoghurt, boerenland van campina gegeten 🙂
liefs xxxx
Wat ziet alles er ontzettend lekker uit! Goed dat je nadat je ziek was jezelf even hebt verwend met al dat lekkers.
Hoe snijd jij de zoete aardappel? Voor mij is dat echt een workout (lees: allerlei messen geprobeerd, mes er proberen doorheen te duwen waardoor ik daarna last heb van mijn handen enzo haha), of heb ik dan gewoon geen goede messen?! Dat ben ik overigens weer snel vergeten nadat ik mn lekkere zoete aardappelfrietjes uit de oven haal 😀
Haha ik ken het met die zoete aardappels, ik heb vaak in mn vinger gesneden daardoor. Al ben ik sowieso wel een beetje klungelig..
Een goed scherp en stevig mes helpt zeker wel, als het niet lukt om hem in één keer door het midden te snijden, dan maar steeds wat “zijkantjes” eraf.. haha wat een omweg :p het is ook rotklus maar ze zijn, zoals je zegt, heerlijk zoet!
Hi Kirs,
Ik moest meteen denken aan mijn (nog veel te weinig gebruikte) nicer dicer, jaja, die van de Telsell reclame. Ik ga morgen een zoete aardappel kopen en kijken of ik die door dat apparaat heen kan jassen. Als het lukt heb ik in een handeling de perfecte frietjesvorm (althans dat laten ze altijd zien met een aardappel). Zoete aardappelen zijn volgens mij een stuk harder dus ben wel benieuwd of het gaat lukken. Laat het nog even weten.
Die pannekoekjes zien er bij jou zo netjes uit. Bij mij worden ze niet zo mooi rond.. Haha maar ik blijf proberen!
Haha ik heb zo gebaald om die pannekoekjes bij de eerste 10 x dat ik ze heb gemaakt. Maar ik doe er soms een extra ei bij en een eetlepel roggebloem of speltbloem, dan worden ze perfect!
Misschien moet ik even een update receptje plaatsen! 🙂
Liefs
Oh is dát het geheim! Ik ga het morgen meteen proberen maar een update zou top zijn
Komt voor de bakker!
hi hi
Wat voor camera gebruik je? Echtt mooie foto’s!
Hoi Doris!
thanks! Ik gebruik de camera Canon es-62 met een 50mm lens. Vast brandpunt. Ik moet zeggen, de lens maakt het verschil! Heb namelijk ook een andere lens en die maakt minder mooie foto’s 🙂
Liefs,
Ooow dat schaaltje met ijs! Hmmmmmm ziet er lekker uit! Bananenijs met cacaonibs! Oftewel: gezonde stracciatella ijs.
Ik geloof soms niet dat het gezond is.. het is gewoon net echt stracciatella ijs! jummiee
Ohhh wat een heerlijke foto’s maak je toch!
En wat een heerlijk eten haha 🙂
Heb je een recept van de mango/cashew salade?
Ziet er goed uit en lijkt me heerlijk eens te serveren!!
Haha dankjewel Judith!
De mango salade had ik niet gemaakt, ik heb het even nagevraagd en het recept kwam van Chickslovefood.nl, ik heb even door de recepten gespit en volgens mij heb ik hem gevonden! Dit is hem: http://www.chickslovefood.com/thaise-lentesalade/
Heeeeeeeerlijk! Alles ziet er zo lekker uit. Ik heb de smaak te pakken van de zoete aardappel frietjes. Ze zijn heerlijk.
😀 Je kunt bijna niet mis gaan met zoete aardappel he!?