Tijd voor het laatste voedingsdagboek van oktober 2020! De maand waarin mijn herfstgevoelens een duidelijke rol mogen krijgen in mijn leven (kleding, interieur en maaltijden!). Er werd goed gesnoept en flink gesnackt! Haha.
Een nieuwe fase: kaas (camembert) met jam. En dan maakt het niet uit op wat, deze keer op drie sesam crackers van de Lidl.
1 cracker kreeg geen kaas, enkel jam.
Boy vind kaas he-le-maal niks, tenzij het gesmolten is in een tosti of op een pizza. Dus ik heb eigenlijk nooit toastjes met kaas in huis, ook omdat Boy niet tegen de geur kan. Maar op een avond had ik er zo’n zin in, dat ik toch besloot wat kaasjes te kopen en dit op toastjes te eten.
Het lastige is wel, dat ik dit dus binnen een week (maximaal 2) in mn eentje op moet krijgen – en zo’n behoefte heb ik er ook weer niet naar haha.
Bagels met zuivelspread en jam
Meergranen bagels van de Lidl.
Volkoren wrap met vega vlees, kidney bonen, tomaat, maïs, jalapeño, rode ui en sweet chili saus.
Bietenwrap van de Lidl met mijn parelgort gerechtje van de dag ervoor, rode ui, vega vlees en jalapeño.
Zoete popcorn!
Daar is die weer, de kaas-jam combinatie. Deze keer op volkoren maïsbrood van de Marqt.
Sapje gemaakt voor Boy.
Yoghurt met granaatappel pitjes.
En weer: zuivelspread met jam op twee crackers.
Gewone aardappelen en zoete aardappelen met wat olijfolie, peper, zout en paprikapoeder
Paprika en courgette ernaast, en dan de oven in voor 30 minuten op 220 graden Celsius.
Ik had nog wat tofu gebakken en klaar!
Hmmm, die aardappelen <3
Broccoli en courgette met wat olijfolie, peper, zout en knoflookpoeder, dit gaat voor 25 minuten in de oven op 180 graden Celsius.
Lekker!!
Ik hoef niks meer te zeggen he? Haha.
M&M’s! Een mixje van chocolade, crisp en pinda.
Erwtensoep met vega worst (zie hier het recept) met haverbrood van SCRATCH café.
Olijfolie, knoflookpoeder, tijm en rozemarijn
Champignons erbij en als deze gebakken zijn is het tijd voor parelgort. Iets wat ik al zolang in de kast heb liggen, maar nooit heb gebruikt. Hier voeg ik water en een blokje bouillon aan toe en breng ik het aan de kook.
Courgette erbij
Diepvriesdoperwten erbij
Geitenkaas erbij, jum!!
En klaar!
Ik at dit met wat courgette en broccoli uit de oven.
En we sluiten af met een schaaltje M&M’s en schepsnoep! Hoe chemisch en lekker tegelijk ziet dit eruit? Haha. <3
3 comments
Glimlacht. Naar aanleiding van gisteren….. “Ik ben iemand die graag gezond, voedzaam, gevarieerd en lekker eet. In mijn eetpatroon is plaats en plek voor alle soorten voeding. Voeding… dat is ook het leven. Ik ben iemand die de liefde voor mijzelf uit in gezond en lekker eten.”
Zoiets heb je dan gezegd denk ik. En dat stuk identiteit… heb ik…. van je gejat gewoon haha 😇. En dat was de beste buit ever! 😘😘
Iets anders. Kwam op proud to be me Marije tegen. Ik lees daar de artikelen en reageer er ook af en toe op en toen herkende ze mij van hier en reageerde ze op mij. Vond ik zo leuk echt. Zo speciaal eigenlijk dat je elkaar dan aanvoelt en ergens anders ook elkaar tegenkomt. Ik weet niet, dat voelt heel verbonden of zo. Heel mooi gevoel gaf het. En dat begon bij jou dus…. het allermooiste vind ik…. dat jouw spirit zo doorvloeit ergens anders. ❤️🙏🏻❤️
Complimenten voor jou Femke! Ik herkende dus je stijl van schrijven. Jouw eigen, mooie stijl :-).
En ik herken het gevoel van verbondenheid ook via deze berichten ook! Hoe mooi om dit juist in deze gekke tijd van afstand, zo te voelen! Zo fijn.
Stiekem word ik dan steeds nieuwsgieriger naar wie Femke is, haha. Maar nu gebruik ik Teni’s eetdagboek voor deze vraag, dat is niet de bedoeling.
Ik krijg er trek van trouwens en dan zeker de combi roomkaas/jam. Mede door de kleuren die van het scherm spatten. Zo ook bij de yoghurt met granaatappelpitjes. Ik kan elke keer dat ik er één koop me verwonderen over de schoonheid van een granaatappel. Het is niet heel makkelijk om hem te ‘slachten’ maar tegelijkertijd is het een dankbaar moment :-).
Marije dear, hi again today! Ah wat lief. Bloost. Dankjewel. 😚 Ben er vaak ook onzeker over. Denk ik oh nee wat zullen mensen wel niet denken…. zo druk, zo veel… raar mens haha. Maar ja, raar is ook een stijl 🤪. De verbondenheid die jij ook voelt… is fijn he. Is gewoon echt een warme deken. Het maakt mijn dag serieus keer op keer. Zo krachtig. Glimlacht, ja ben nu ook nieuwsgierig naar jou. Schrijfstijlherkenster 👏🏻😀! Nog aan je gedacht ook vd week toen ik weer zo’n hongerkick had in de avond 🍫. Wie weet heb ik het geluk je nog eens tegen te komen ergens. Marije, ik denk hier aan je en wens je goeds en moois en tot…. de volgende keer! ❤️😘❤️
En lieve Teni, dit was erg of topic. Wat Marije al schreef, dat is idd niet echt de bedoeling. Ik wist alleen niet hoe ik anders terug kon schrijven. Ga ik geen gewoonte van maken hoor. 😘❤️😘