Kun je geloven dat we alweer in de maand september zitten? Waar blijft de tijd! Ik moet wel zeggen dat mijn hart stiekem een sprongetje maakt en ik toch weer enorme herfstkriebels begin te krijgen. Ik vind het wel prima zo met de zomer, laat de hartverwarmende maaltijden, regenachtige dagen en een hoop gezelligheid met kaarsjes maar komen! De maaltijden weerspiegelen misschien nog niet die overgang, veel salades, veel lichte en frisse maaltijden!
Als iets, bijvoorbeeld qua eten, echt de juiste plek raakt in je ziel (beetje overdreven, maar je snapt hopelijk wat ik bedoel) zeggen we in het Armeens “Aah dat plakt!” (geen idee hoe ik het moet uittypen in het Armeens), haha. Dus hopelijk komen er het komende seizoen veel maaltijdjes die ‘plakken’!
We beginnen met filodeeg dat ik kocht bij de Lidl. Nog nooit heb ik ermee gewerkt maar aangezien ik samenwoon met Boy is het makkelijker om te experimenteren met dit soort dingen – hij vind dat vaak lekkerder dan ik en ik vind het dan zonde om filodeeg te halen en het uiteindelijk niet op te eten.
Dit was trouwens een geslaagde klus! Ik heb ze gevuld met restjes eten dat ik even had gebakken en wat ‘sauziger’ had gemaakt.
Veel gesmolten boter is hier aan te pas gekomen (tussen elke laag) en getopt met sesamzaadjes.
Het was heerlijk knapperig!
Laatste beetjes broccoli even gebakken (het was eerder al gestoomd)
Een soort simpele chili zonder vlees.
Met linzen en kidney bonen.
Rijst erbij en klaar is de maaltijd voor Boy!
Broodje met kaas – kan soms echt niets tegenop.
Een groene smoothie met Green Juice van Nutribites, 1/2 bevroren banaan, spinazie, amandelmelk, chiazaad en vegan eiwitpoeder + een nectarine.
De smoothie was lekker dik geworden!
Een bij elkaar gegooide maaltijd vol lekkers. Spinazie, zwarte rijst, broccoli, cherry tomaten, zelgemaakte baba ganoush (was niet lekker genoeg voor een recept op de site), augurken en een groenteburger.
Kwark met nectarine en chiazaad.
Salade met gemengde sla, mozzarella, cherry tomaat, avocado, rode ui en cherry tomaten
Kiwi gold en galia meloen als avondsnack
Bijna dezelfde salade die je net zag, maar dan met hüttenkäse ipv mozzarella en een groenteburger van de Lidl.
Soms zijn salades echt onderschat.
Yoghurt met mango, chiazaad en amandelen.
Toen besloot ik er nog wat kokos overheen te doen. Nu is het af 😉
Quinoa, avocado, bloemkool en broccoli. Ik had hier niet zoveel zin om uitgebreid te koken. De quinoa had ik al eerder klaargemaakt, de bloemkool en broccoli komen uit de vriezer.
Blijkbaar houd ik nog even heel hard vast aan de zomerse salades: gemengde sla, paprika, mozzarella, rode ui, tomaat..
En shiitake!
Een sausje gemaakt om de kip van Boy mee te marineren. Ik wilde een uitgebreide Aziatische bowl maken.
Voor Boy met kip, voor mij met shiitake.
Glasnoedels, komkommer, wortel, zoete puntpaprika, kip, pinda’s, rode ui, sugar snaps en lente ui.
Dit is mijn variant met shiitake, iets minder glasnoedels en iets meer sla + courgette spaghetti onderop.
We hebben gesmuld!
Het hele aanrecht stond vol 😉
De volgende dag at ik wat restjes, nog mer salades!
Dit was ook weer een luie dag, een vegetarische burger, quinoa, bloemkool en broccoli.
We sluiten dan ook toepasselijk af met een salade met een vegetarische burger bovenop. Alle andere ingrediënten zijn ook weer restjes van de Aziatische bowls!
Wordt het volgende week dan tijd voor soep? Wie weet!
2 comments
Lekke veel kleur! ik word er vrolijk van!
Dag Teni,
Ik zie geen koffie meer voorbij komen in je voedingsdagboek.. Ben je daarmee gestopt ? xx