Lekker een warme kop thee in deze tijden is heerlijk! Vooral Chai thee vind ik lekker in de winter omdat het zulke lekkere “kerstachtige” geuren heeft. Hier dan ook een recept hoe je het zelf kunt maken!
Alle hoeveelheden zijn voor 1 kop. Maak je voor meerdere mensen deze thee? Vermenigvuldig dan de hoeveelheden met het aantal personen waar je het voor maakt.
Je kunt de thee op twee manier maken, de eerste manier is door te focussen op 1 soort kruid, zoals bijvoorbeeld kardemom. En de tweede manier is door kleine hoeveelheden van verschillende kruiden te gebruiken.
Ik houd de tweede manier aan:
- 2 groene kardemompeulen
- 2 tot 3 hele zwarte peperkorrels
- 1/4 theelepel venkelzaad
- 1-2 stuks kaneel stokjes
- Verse gember (2-3 dunne plakjes voor extra pit)
Zet een pannetje water op het vuur. Nog vóór het kookt, voeg er verse gember aan toe (met de schil, in plakjes). Daarna de kardemompeulen, stokjes kaneel, venkelzaadjes en peperkorrels. Roer het goed door. Als de kleur van het water een beetje begint te veranderen en het water bijna begint te koken, zet het vuur uit. Laat het even twee minuten intrekken.
Giet het mengsel door een zeef in je kopje. Zo krijg je alle smaken, maar hoef je niet stukjes kruiden uit je mond te vissen.
Geniet van alle geuren en smaken van de thee! Ik krijg hier een enorme boost van. Heerlijk!