Hoe makkelijk is het om zelf mueslirepen te maken?! HEEL MAKKELIJK! Aangezien ik al twee versies heb, werd het tijd om de lat wat hoger te leggen en voor een luxere variant te gaan. Zelf luxe mueslirepen maken dus! En man o man, wat zijn deze HEMELS geworden. Gauw naar het recept!
Wat heb je nodig voor 8 mueslirepen (+ randjes om vanaf te snoepen)
- 125 gram havermout
- 50 gram kokosrasp
- 65 gram boter of kokosvet
- 55 gram honing
- 60 gram zooi die je er zelf in wilt stoppen (rozijnen, pitjes, zaadjes, noten etc.)
- 80 gram chocolade (ik heb melk gebruikt)
- Amandelschaafsels, chiazaadjes, wat je maar wilt voor bovenop de repen
Verwarm de oven vast voor op 180 graden Celcius.
Deze muesli van Eat Natural stond in een pakketje op me te wachten toen ik terug kwam van vakantie; LEKKER! Ik heb 60 gram hiervan gebruikt. Superhandig als je zelf ook gewoon een zak muesli met vruchtjes/nootjes etc. hebt staan, dit kun je er makkelijk doorheen doen.
Havermout, kokos en muesli erdoor
Boter en honing bij elkaar in een pannetje en dit laten smelten bovenop het vuur.
Spreekt voor zich. De gesmolten boter + honing bij het mengsel met de havermout, meng dit door elkaar met een vork
Ik gebruik zo’n brownie bakblik met een velletje bakpapier. Deze knip ik uiteindelijk wat af als het mengsel erin zit. Vind ik makkelijker te gebruiken.
Wanneer je het mengsel in de vorm hebt gedaan druk je de bovenkant met een pannenlikker plat. Vervolgens ga je langs de zijkanten om ze recht te maken, het hoeft dus niet tegen de rand te zitten.
Dit gaat voor 30 minuten de oven in. Houd het echt goed in de gaten! In sommige ovens zal dit wat sneller gaan.
Laat dit volledig afkoelen! Als je nu al de gesmolten chocolade erop gaat doen, heb je kans dat het uit elkaar valt.
Tijd om de chocolade te smelten. Dit kan in een magnetron of in een kommetje boven kokend water.
Tadaaaaaaa!
En gewoon om het een extra leuk beeld is; amandel schaafsels erbovenop!
Ook dit laat je weer afkoelen, zo’n 15 minuten.
Vervolgens kun je voorzichtig beginnen met snijden. Zoals je zit heb ik de buitenste twee randjes vrij smal gehouden om de middelste 4 banen te kunnen gebruiken als mooie, rechte mueslirepen.
Hier het resultaat! Het lijkt misschien alsof ze uit elkaar gevallen zijn, maar dat is niet zo.
Tada!
De chocolade zal niet helemaal hard worden, tenzij je de reep in de vriezer stopt. Dat is trouwens ook heel erg lekker, een reep uit de vriezer! Klein beetje laten ontdooien.
Eetsmakelijk!
22 comments
Ahhhhh , heeeeeerlijk! Ik maak jou recept van de gewone variant al zo’n twee keer per week.
Maar deze luxe variant gaat deze week ook nog een keer gebakken worden hier.
Ziet er geweldig uit!
X Liek
Aaaah zo leuk om te lezen! Ik hoop dat deze je ook bevallen!
Liefs! x
Teni
Hoi Teni!
Nog nooit een berichtje geplaatst op een blog, maar wilde even zeggen dat ik met veel plezier je site dagelijks lees!
Alleen een vraagje over het recept… Ik heb hiervoor Brinta gebruikt, maar het kleefde niet genoeg aan elkaar. Moet je dan perse die grove basic havermout gebruiken?
Groetjes!
Hoi Mariska!
Oei, ik zou juist denken dat het met Brinta aan elkaar gaat kleven. Als dat dus niet het geval is, dan zou je misschien wat meer honing + boter kunnen gebruiken maar ik denk wel dat de havermout er ook invloed op kan hebben aangezien het grove stukken zijn die wat meer aan elkaar gaan “hangen” en in de knoop komen. Snap je een beetje wat ik bedoel?
Ik zou eerlijk gezegd niet anders weten. Hoop dat het nog wel lekker is geweest?
Liefs!
Hi Teni,
Leuk dat je even reageert! Het Brinta mengsel heb ik helaas moeten weg gooien, tweede poging geprobeerd met ‘grove’ havermout, maar ook dit kleefde niet genoeg aan elkaar. Derde keer is scheepsrecht toch? Zal het de volgende x inderdaad proberen met meer honing en boter. Thanks nog voor de uitleg!
Groetjes!
Wow, ziet er echt superlekker uit!!
Lekker! 😉
Wat een briljant recept! Thanks!!
Zodra mijn oven binnen is, is dit het eerste wat ik ga proberen te maken.
Ik ben benieuwd wat je ervan vindt! 😀
Zooooo die mueslirepen zij lekker!! Net gemaakt en nu al een opgegeten. Ik heb hele pure chocolade gebruikt maar ook dat is echt verrukkelijk! Bedankt voor het delen van dit overheerlijke recept!
YEEEEEEEEEEAAAAASS!! Haha graag gedaan! Superleuk om te lezen dat je ze zo lekker vond!
Wauw echt superlekker!! Deze ga ik zeker vaker maken 🙂
Ah, wat een heerlijk recept! Ga het snel eens proberen!
Ze zijn onwijs lekker! Maar toch even een vraagje:
Weet je zeker dat dit recept ook gezond is? (doordat er toch wel veel honing en kokosolie in wordt gebruikt)
Ik ga ze maken maar wil agave siroop gebruiken ipv honing. Zou ‘gezonder’ zijn ivm andere suikers. Wat weet jij daarover?
Ik ben ‘m nu aan het proberen, staat in de oven.. spannend! Eens wat anders dan de wekelijkse havermout ontbijtcake! Zo fijn, jouw recepten 😉
Spannend!!! Ik hoop dat je het lekker vindt 🙂
Hee Teny, hoe lang kun je deze repen bewaren? (hypothetisch gezien dan 😉
Heerlijk! Ik heb ze vandaag gemaakt! Met extra pure chocola en in plaats van amandel schaafsel nog wat geraspte kokos bovenop gedaan, superlekker! Dankjewel voor je leuke receptje! X
HEY
Heb juist je receptje gevold, staan nu in de oven. Ben benieuwd.
Een vraagje, hoe bewaar ik ze het beste?
Groetjes Annemie 😉 :-p
De repen zijn heerlijk maar…..
De kokosolie zakt helemaal naar de onderkant van de repen waardoor er aan de onderkant een laagje gestolde kokosolie zit.
Wat kan ik er aan doen om dit te voorkomen?