Sommige smaken gaan zó goed samen, zoals zoete en licht zuur met een kruidige twist. Dat heb ik ook precies gecombineerd bij dit recept: Zoete aardappel met kikkererwten uit de oven, bomvol smaak en een sausje die alles mooi samenbrengt.
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- 2 zoete aardappelen
- 1 blikje/pot kikkererwten
- 1/2 theelepel komijn
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel paprika poeder
- olijfolie
Voor de saus:
- 5 eetlepels magere yoghurt
- 1 eetlepel mayonaise (light)
- 1 theelepel gedroogde of verse dille
- mespuntje knoflookpoeder
- 1/2 eetlepel citroensap
Voor de garnering + extra smaak:
- verse koriander
- puntpaprika
Verwarm de oven vast voor op 180 graden Celsius
De kikkererwten uitgelekt en daarna in een bakje gedaan met wat olijfolie eroverheen
Alle kruiden erbij en dit door elkaar mengen
De zoete aardappel(en) snijd je door midden en haal je even door het kikkererwten-kruiden mengsel zodat het ook wat van de kruiden en olijfolie oppikt, leg dit dan op een ovenplaat met bakpapier en plaats het in de voorverwarmde oven. Na zo’n 20 minuten haal je het eruit en doe je de kikkererwten erbij (aangezien deze minder lang mee de oven in hoeven)
Plaats dit nog zo’n 15 tot 20 minuten in de oven
Doe alle ingrediënten van de saus bij elkaar in een kommetje en meng het door elkaar met een vork.
Zo simpel.
Dan is het tijd om het bord op te maken. Ik heb wat sla onderop gelegd zodat de rode en oranje kleuren er mooi uitkomen. Puur voor de foto 🙂 haha. Zoete aardappel erbovenop, dan besprenkeld met de saus, kikkererwten speels eroverheen en als laatste de in stukjes gesneden punt paprika en koriander erbovenop.
Eetsmakelijk!
10 comments
Aah dit ziet er echt onwijs lekker uit. Ik ga het recept opslaan, bedankt 🙂
Djt lijkt me echt lekker 🙂 dank !
Dit wordt het denk ik vanavond voor mij. Ik ben gek op zoete aardappel en zocht nog naar leuke recepten met wat afwisseling!
I love kikkererwten! Mijn kinderen vinden het nog steeds een raar woord 😉
Het ziet er super lekker uit, zeker een must try & eat.
Ziet er heel lekker uit! Als je hele grote zoete aardappelen hebt, kun je dan ook meerdere plakjes snijden? Of moet het echt een helft met schil zijn omdat het anders droog wordt?
Tuurlijk kun je het in meerdere plakjes snijden! Dat zal de smaak niet veranderen 😉 alleen even in de gaten houden aangezien de tijd dat het in de oven moet verkort wordt.
Jammie!! Komt zeker op mijn ‘to-cook’ lijstje dankjewel! 🙂
Vanavond gemaakt, het was lekker Teni!! 😀
Het was echt super lekker. Ik had er nog een klein beetje feta bij gedaan en dat paste er ook goed bij.
Erg lekker. Dank voor het recept.