WATERTANDEN. En ja, ook al zeg ik dat over het eten dat ik toch echt zelf naar binnen heb gewerkt, wanneer je een voedingsdagboek post bijhoudt op je site en hier foto’s van maakt, dan besef je dat dus nog eens dubbel. Driedubbel.
Dit is wat ik heb gegeten de afgelopen dagen!
Tosti’s blijven het goed doen. Smeerkaas, ham en augurk
Op de andere had ik kaas van Emmi, hier deed ik een kleine campagne mee en deze kaas is zó smaakvol. I love it.
Mijn go-to ontbijt in de ochtend, warme havermout met eventueel wat fruit. Nu dus appel. Ik doe een deel water en een klein beetje sojamelk. Ik hou van de plakkerige structuur die de havermout hierdoor krijgt.
Hier gaat ook nog flink wat kaneel bij
En eenmaal in een schaaltje, getopt met dadelsiroop.
Uit eten bij Brix in Amsterdam; vlees!
Kip 🙂
En eend 🙂
Ik heb ooit bij een event een hoop glutenvrije producten gekregen, zoals deze ontbijtkoek. Ineens had ik trek in de avond en niets in huis voelde ‘juist’ om de trek mee te stillen. Tot ik ineens de ontbijtkoek zag liggen! Heb hem even op de grill geplaatst om hem op te warmen, hehe.. Toch weer wat specialer zo 😉
De geniale nieuwe rijstwafels van Zonnatura! Dit is de honing variant met een lekkere laag cashewpasta. Echt genieten, serieus.
Zoete aardappel in de oven met paprikapoeder en een beetje kaneel, jum!
Ik heb hier mijn Iraanse Kip met Saffraan gemaakt met wat rijst (ik moet echt mijn rijst-maak-skills upgraden.. )
Met zoete aardappel uit de oven erbij
Ontbijt! Een broodje met pindakaas, een Zonnatura rijstwafel honing en een Appel Kaneel Pecannoot Croissant! Oja en koffie met sojamelk en kaneel. Goed ontbijt dus!
Dit noem ik pas een zondagmorgen.
Kiwi en appel, trek in de avond.
Yoghurt met honing en een sinaasappel
+ een goed boek erbij!
Heel veel zoete aardappel restjes. Zoete Aardappel Lasagne en Zoete Aardappel Burger.
Havermout in the making! Met nectarines
Zo lekker met dit herfstige weer 🙂
Een hele tijd geleden kreeg ik allemaal theetjes van “Or Tea?” en ik vind ze stuk voor stuk zo speciaal en fragiel dat ik er heel zuinig mee om ga. Om de zoveel tijd maak ik weer een nieuw smaakje open, zie je hoe mooi dat zakje alleen al is?
Restjes voor de volgende dag!
Zoveel Zoete Aardappel Lasagne, niet normaaaal. Ik krijg het dus echt niet in één keer op als ik voor mijn site kook 😉
Bij Native in Haarlem gebak gegeten met mijn bestfriendforeverandeverandever Anouk!
Carrot cake
Chocoladetaart.. hmmmmmmmm <3
Dinner!
Ik kan niet helemaal vertellen wat het is, want ik heb het niet zelf gemaakt. Maar je ziet in ieder geval kip, paprika, ui, doperwten en zelfgemaakt naanbrood.
+ een yoghurt sausje waar heel veel knoflook door zat 🙂
Het is weer zover, havermout met nectarine.
Koffie met sojamelk
Ik ging weer lunchen bij Choux in Amsterdam!
Hoe simpel wil je het hebben, haal een bolletje bij de Albert Heijn, snijd hem door midden, doe op de ene kant kipfilet..
En op de andere kant NUTELLA!!! Haha
Dinner is served again! Deze keer maakte ik een tomaten salsa met rode ui, mango, ananas en munt (+ citroensap, witte wijn azijn, zout en een beetje honing)
Op een ciabatta broodje uit de oven met pulled chicken. Dit doe je door kip te koken in bouillon, het kan tot de kip gaar is maar je kunt het gerust 2-3 uur laten koken, dan wordt de kip alleen maar zachter. Met twee vorken vervolgens op een bord ‘gepulled’, oftewel: uit elkaar getrokken. Dit in een kommetje gedaan, chilisaus en een beetje van de bouillon waar het in had gekookt erbij, mengen en een uurtje in de koelkast. Daarna even bakken in een pan en stapelen op een broodje!
Jumm!
Je kunt ook de versie zonder brood doen natuurlijk
Beide gevallen ontzettend lekker! Zo, ik ga denk ik wat eten nu.. En er foto’s van maken voor jullie voor volgende week 😉 Haha. Fijne woensdag allemaal!
3 comments
Vraagje: heb je eigenlijk een lievelingsmerk van havermout? 🙂 Ik at het vroeger heel vaak maar werd een beetje lui nadat ik van m’n werk veranderd ben en wat minder tijd heb ‘s ochtends. Maar ik wil er opnieuw aan beginnen met het koudere weer want het is wel lekker warm zo in de ochtend 😛 Is er trouwens een reden om niet voor de sneller kokende varianten te gaan? Alle foto’s zien er zo lekker uit!
Ik zit inderdaad altijd de watertanden bij de foto’s die je hebt gemaakt, zó lekker! Zelf houd ik maandelijks ook mijn eten bij d.m.v. foto’s en dan loopt het water mij ook in de mond, herkenbaar! Vooral omdat je dan helemaal die smaak weer herbeleefd haha.
Oh yummy wat een heerlijk voedsel! Vooral die carrot cake <3