Soms kan het zó simpel zijn om bijzonder voedzaam en lekker te eten. Ja, tegelijkertijd. Door alle kleuren van de regenboog te wokken en zelf je heerlijke dressing (of saus) ervoor te maken. Combineer texturen met elkaar en je zit helemaal goed; oftewel, dit recept heeft van alles een beetje! Gewokte groente met honing sojasaus dressing.
De hoeveelheden voor dit recept maken totaal niet uit, dus kies zoveel je zelf wilt.
Wat heb je nodig?
- Ui
- Knoflook
- Wortel
- Courgette
- Rode kool
- Paprika
- Zoete aardappel
- Sugar snaps
- Cashewnoten
- (Kokos)olie om in te bakken
Voor de dressing
- 1 eetlepel sojasaus
- 1,5 eetlepel honing
- 1/2 eetlepel citroensap
Garnering:
- sesamzaadjes
- verse koriander
Eigenlijk is het heel simpel: snijd, rasp, schil alles zoals jij dat wilt en gooi dit in de wok. Mijn advies is om te beginnen met de ui, dan de knoflook. Als deze lekker begin te ruiken kun je de ‘hardere’ ingrediënten toevoegen, zoals de zoete aardappel. Je kunt deze ook even voorkoken als je wilt.
Vervolgens: wortel, courgette, rode kool, sugar snaps en paprika. Als alles lekker begint te bakken kun je de saus/dressing erbij doen en het geheel goed mengen. Na een paar minuten voeg je de cashewnoten (eventueel even roosteren) toe om mee op te laten warmen en daarna kun je het opdienen! Sesamzaadjes maken het plaatje helemaal compleet en wat takjes verse koriander geven het een frisse twist. Zelf heb ik er nog aardig wat citroensap over gedaan, kwestie van persoonlijke voorkeur.
Eetsmakelijk!
2 comments
Dit recept ga ik opslaan. Klinkt super lekker!
Wat een fijn recept, makkelijk, kleurrijk en zo te zien aan de foto’s erg lekker! 🙂