Wat nou als we de falafel een noot-achtige twist geven? Dan krijg je dit recept! Heel vullend en zó lekker; amandel falafel.
Heerlijk voor een speciaal broodje falafel of om er een paar bovenop je salade te doen of gewoon los uit de hand, als snack te eten. Je kunt het makkelijk een aantal dagen in de koelkast bewaren dus perfect voor de drukkere dagen.
Wat heb je nodig voor zo’n 12 amandel falafels?
- 200 gram amandelen
- 1/2 courgette
- 2 eetlepels tahin
- 2 eetlepels sesam
- 1 ui
- 2 eetlepels citroensap
- 2 theelepels komijn
- snufje zout
- snufje cayenne peper
- olie om in te bakken
Het enige dat je wel echt nodig hebt bij dit recept is een keukenmachine die noten kan malen. Een goedkopere keukenmachine kan het vaak niet aan en daarom adviseer ik altijd om een wat duurdere te kopen, deze gaat voor een hele lange tijd mee en is het geld absoluut waard in plaats van 5 keer een goedkope aan te schaffen.
Ik heb jarenlang een Philips keukenmachine gehad die perfect werkte, vanaf 50 euro heb je een goede. Tegenwoordig gebruik ik een enorm Kenwood apparaat waar ik verliefd op ben!
Het recept is zo simpel als je maar hoopt: gooi alles bij elkaar in de keukenmachine, malen en vervolgens als balletjes (of een beetje platgedrukt) in de pan plaatsen die je hebt verhit met wat olie.
Het duurt ongeveer 5-7 minuten voor een falafel klaar is en geen zorgen als je een bal maakt die niet helemaal ‘gaar’ wordt van binnen, het zijn allemaal ingrediënten die je rauw kunt eten dus no worries!
Geloof me, als je een beetje fan bent van pindakaas of amandelpasta, dan is deze snack hemels!
Eetsmakelijk 🙂
3 comments
Klinkt lekker! Als ik thuis ben, ga ik het proberen.
Dit ga ik zeker eens proberen 🙂
Ik ben een grote fan van pindakaas en eigenlijk alles wat noten bevat, dus dit ga ik zeker eens proberen!