Tijd voor een nieuw voedingsdagboek! Wie heeft er zin in het kijken naar foto’s van eten in de hoop inspiratie op te doen? Ik in ieder geval altijd wel, hopelijk jij ook!
Dit was zo’n lekker recept, ik krijg er geen genoeg van. Spelt platbrood! Daarbovenop met mosterd en mayonaise + avocado + peper en zout. JUM! Het recept vind je hier.
Vinden jullie brood ook zoveel lekkerder door het zelf te maken?
Twee spelt beschuitjes van de Lidl (deze zijn mijn favoriet!) met kaas.
Tempeh, ui en paprika. Deze gaan in spitskoolwraps.
Boy had alles klaargemaakt, een Mexicaans feestje! Voor hem gewone ‘wraps’ voor mij spitskool, haha.
Ik vind dit altijd zo gezellig!
Ik gooi even de kerstboom erdoor hoor! 😉
Havermout met eiwitpoeder, kaneel, kokos, pecannoten en moerbessen.
Avondsnackje, dadels met walnoten. Ik doe de walnoot in de dadel en eet hem dan op. Ik zie mensen ook nog wel eens pindakaas erbij doen, omg dat moet heerlijk zijn!
Twee gebakken eitjes met tomaat
+ avocado
Appeltje
Boy kwam aan met een pizza, ik heb er ook een hapje van gehad, het was heerlijk!
Dit was vervolgens wat ik at: een pompoenpitbroodje met hummus, rucola, avocado, tomaat en augurk.
Havermoutpap met banaan en pindakaas
Een broodje met een linzen-kikkererwten ovenschotel die ik eerder had gemaakt. Dit is een vergelijkbaar recept:
Smoothie van vanille eiwitpoeder (vegan), amandelmelk, diepvriesbloemkool en een halve bevroren banaan.
Als je nog nooit maïswafels met pindakaas hebt geprobeerd dan is het zeker eens de moeite waard!
Banaan-ei-eiwit pannenkoek met yoghurt en diepvries aardbeien die ik een half uurtje heb laten ontdooien. Weer eens wat anders!
Oja en er gaat nog een theelepel maple syrup overheen.
Havermoutpap blijft er in op deze koude ochtenden!
Snacken met een appel die ik dip in de pindakaas.
Sinds ik tempeh uit de oven heb ontdekt ben ik verslaafd! Voor nu vind ik het lekkerder omdat het niet zo droog wordt.
Salade van boerenkool, spruitjes, tempeh en mais.
Zo, dat was het dan alweer voor het voedingsdagboek van deze week. Ik zou zeggen, laat een volgende week met lekker eten maar komen!
Heb je nou vragen over wat ik eet, waarom ik het eet of hoe ik het klaarmaak? Laat het dan weten in de comments! Ik probeer altijd zoveel mogelijk comments te beantwoorden of de vragen mee te nemen in een volgend artikel!
8 comments
Oh jullie Mexicaanse maaltijd ziet er heerlijk uit!
Ziet er weer heerlijk uit allemaal, alhoewel je volgens mij wel veel hetzelfde eet haha (absoluut niks mis mee, ik eet ook zo, maar lijkt dan alsof ik het allemaal al zo vaak voorbij heb zien komen 😄
Even wat anders, welke dadels eet jij? Ze zien eruit als de ontpitte variant?
Haha jaaaa ik ga zo door fase’s waarbij ik constant hetzelfde eet! En dan om de zoveel tijd gooi ik het weer helemaal om omdat ik het zat ben!
Ik heb de dadels van de Lidl uit een zakje, deze zijn er niet altijd maar met bepaalde thema-weken (volgens mij iets met Oosterse weken waar je ook de Tajin kruiden etc. kunt kopen, in licht blauwe verpakkingen). Dan heb je ook zakjes met ontpitte dadels, vijgen en ander gedroogd fruit!
Ja dat dacht ik al te zien, ik vind die ‘glazige’ ontpitte dadels echt niet lekker. Ik koop altijd de wat duurdere medjool dadels, wereld van verschil vind ik. De smaak en structuur.. ik eet er echt veel haha. En inderdaad soms met pindakaas, maar wat ook heel erg lekker is; kaneel erin strooien, of wat cacao poeder!! Of een beetje kokos erin… oh zoveel opties haha. Maar ook los dus! Ik koop altijd een grote doos van een kilo bij de DEKA, Lidl had ze nu toevallig ook bij de tijdelijke producten maar AH heeft ook heel erg lekkere (bij het verse fruit) alleen is die prijs dan vrij hoog voor het aantal dat je dan krijgt.
Oeh Tempeh uit een oven, dat klinkt goed! Hoe lang/warm doe je dan, en doe je dan nog iets erover?
Jaa echt een aanrader! Dan wordt het niet zo droog. Ik doe het zo’n 15-20 minuten (ligt eraan hoe sterk je oven is) op 180 graden Celsius met wat olie en kruiden. Vaak doe ik de ‘tajine’ kruiden van de Lidl eroverheen en anders peper, zout en paprika poeder!
zo lekker!!! watertanden! Koop jij van die grote pakken tempeh uit de supermarkt? OF heb jij een beter adresje?
Ik heb zeker een beter adresje Janny! Ik haal ze bij de Amazing Oriental voor 1,75 per blok. In de Albert Heijn betaal je er 2,99 voor!!