Hallo maart! Het weer laat ons zo nu en dan even proeven van de lente die komen gaat en ik kan niet anders zeggen dan dat het me een geluksgevoel geeft. Ik ben er gek op wanneer de seizoenen beginnen te veranderen en kan me verheugen op wat het nieuwe seizoen gaat brengen.
Niet alleen qua activiteiten, maar het is ook duidelijk dat mijn maaltijdjes vanzelf meeveranderen. Benieuwd naar mijn lente-kriebels-maaltijden van de afgelopen week?
De banaan-ei pannenkoeken zijn helemaal terug. Dit is echt interessant om te merken, wanneer het weer kouder is ga ik automatisch over op de havermout-ontbijtjes, maar wanneer het warmer wordt wil ik de pannenkoeken met fruit en kokos
Reken er maar op dat deze nog veel vaker voorbij gaan komen..
Bloemkoolrijst met kikkererwten, mais, rode ui en doperwten.
Met wat tomaat en komkommer erbij. Flinke portie groente zo!
Hmm, brood met pindakaas, banaan, honing en kaneel. Zo erg genieten dit!
Ik had zoveel wortels in huis – tijd om er een soepje van te maken.
Let niet op de zwarte pan 😉 Er ging lang geleden iets mis met de popcorn haha.
Een uitje bakken en daarna flink wat komijn en kurkuma toevoegen.
Pompoen uit de oven, gaat ook in de soep!
Met een blokje bouillon eerst de wortels koken.
Daarna kan de pompoen erbij
De soep blenden in de blender
De restjes uit de oven (en courgette nog even gebakken in een pan) in een bakje bewaren
En daar hebben we de heerlijke soep waar ik de komende dagen van kan eten!
Salade van rucola, pompoen uit de oven, courgette, tomaat, komkommer en wat atjar bovenop.
Appelchips van de Lidl
Heerlijke ‘zomerse’ boodschappen gedaan bij de Lidl. Tijdens de hele autorit naar huis heb ik zo genoten van de geur van basilicum!
Soepje opgewarmd met flink wat koriander
Thee-tijd
Kijk, daar is hij weer!
Als ik bij een warme maaltijd wat komkommer en tomaat toevoeg geeft het een heel fris gevoel, love it.
Ui, courgette en doperwten
Quinoa met een beetje bouillon koken
Wat rozijnen erbij en klaar!
Hmmm 🙂
Een heerlijke smoothiebowl van 1/2 bevroren banaan, 100 gram diepvriesbloemkool, amandelmelk, chocolade eiwitpoeder (vegan), amandelmelk en soms nog een shotje espresso. Getopt met chia en kokos.
Daar hebben we de salade weer! Deze keer met wat kidney bonen.
Groente uit de oven
Met de laatste beetjes kidney bonen (gebakken in de pan, iets te lang maar ach) en wat sriracha saus eroverheen.
Water met prik + munt. Kom maar door met de lente en zomer 😉
Lievelingsontbijt van dit moment!
Frisse salade van augurk, avocado, rode ui en tomaat.
Daar gaat wat balsamico overheen en genieten maar.
Watermeloen! Als er iets is wat me een zomers gevoel geeft, dan is het wel een watermeloen.
Een broodje met mozzarella, avocado, tomaat en..
basilicum natuurlijk!
Even op de grill en klaar.
Boy had voor zichzelf een maaltijdje uit de oven: Groente, vlees en aardappelen.
En ik ging voor pizza! Haha, de rollen zijn omgedraaid. Ik had zo’n zin in pizza, dus ik ging er gewoon voor 😉
En dan sluit ik af met een heerlijke zoete watermeloen.
Voelen meer mensen die lente kriebels al? En herken je ook dat je je eten erop aanpast? Let me know! 🙂
En geniet van je zaterdag!
3 comments
Wat heerlijk al dat eten! Heel kleurrijk, ik geniet om naar je foto’s te kijken en leuk te zien dat je eten met seizoen verandert!
Ik kreeg door dat mooie weer zin in frisse en zoete gerechten. De salades zijn een goede inspiratie want heb vaak wel de ingrediënten in huis. Fijn weekend
Hmm ik krijg er trek van!
Waar koop jij je brood? Het ziet er lekker en compact uit. Daar houd ik echt van!