Kun je geloven dat we alweer voor de helft van het jaar zijn?! Whoa, wat gaat dat snel.
Juni betekent voor mij qua voeding altijd heerlijk veel kleur op mijn bord – groente, fruit (dat zo lekker zoet is!) en gebalanceerd met hier en daar een ijsje! Dit zijn de maaltijden die ik heb gegeten nadat ik terug ben gekomen van mijn vakantie in Amerika en het was precies wat mijn lichaam even nodig had. Je krijgt ook de ‘transitie’ mee naar het nieuwe huis in dit voedingsdagboek!
Aardappelen en tempeh met olijfolie, paprika poeder, peper en zout in de oven. Voor zo’n 25 minuten op 180 graden Celsius. Je kunt de tempeh halverwege ook nog omdraaien als je wilt.
Een bedje van gesneden spitskool
Daar gaan de aardappalen en tempeh uit de oven op + avocado, augurken, wortel, asperges (uit de vriezer) en wat koriander. Een bord bomvol kleur! De dressing is een geïmproviseerde pindakaas, citroensap en honing dressing.
Courgette, ui en champignons bakken in wat kokosolie
Wat kokosmelk, diepvriesbloemkool (in de keukenmachine gemalen tot ‘rijst’) en doperwten erbij en je hebt een heerlijk warm ‘risotto achtig’ gerecht.
Banaan-ei-eiwit pannenkoek met aardbeien uit de diepvries die verwarmd zijn in een pannetje met een klein laagje water.
Heerlijke spelt cracker (van de Lidl) met pindakaas, banaan en wat kaneel.
Spinazie, koriander, tempeh, avocado en tomaat met een gepocheerd eitje bovenop. De dressing is van appelazijn, kurkuma en honing. Klinkt gek, maar ik vind het heerlijk!
Een nectarine tussendoor, zo heerlijk zoet!
Chocolaatje moet ook kunnen!
Daar zijn we dan! In het nieuwe huis. Boy aan de chocolade, ik aan mijn avondmaaltijd:
Dit dus: quinoa, courgette, bloemkool, kidney bonen met komkommer en tomaat.
Lievelingsontbijt deze pannenkoek!
Zoete aardappel en broccoli uit de oven (restjes)
Met courgette en ui uit de oven
+ bloemkoolrijst
En dit is de maaltijd die je dan krijgt, met wat quinoa erbij.
Jum!
Daar is die weer! Deze keer met wat kokos eroverheen.
Soms heb ik ZO’N zin in kaas! Dan ga ik er ook met liefde voor, broodjes kaas hmmm
Maïswafels en een cracker met pindakaas, banaan en kaneel.
En hiermee sluiten we dit voedingsdagboek dan ook heerlijk af! Stiekem heb ik natuurlijk alweer een hap genomen van de cracker. Als je deze combinatie nog nooit hebt geprobeerd en je wel van pindakaas, banaan en kaneel houdt dan is het absoluut een aanrader! Zelfs met een beetje honing bovenop: hmm!!
Hoop dat je wat inspiratie uit dit voedingsdagboek heb weten te halen. Laat het weten in de comments als je vragen hebt! Heb een heel fijn weekend lieve allemaal!
4 comments
Lieve Tennie, altijd zoveel kleur, zoveel inspiratie. Ik geniet enorm van je voedingsdagboeken
Lieve Agnes, wat maak je me blij met deze comment!!
Wat ziet het er heerlijk uit! Die wortel kook je niet van tevoren maar haal je door een spirelli/keukenmachine? En de gesneden stukken spitskool eet je ook rauw?
Gave foto’s, grappig dat je bloemkoolrijst gebruikt. Sinds ik zelf bewuster met voeding en mijn lichaam bezig ben, eet ik geregeld bloemkool- of broccolirijst 🙂 Hoe kruid je de tempeh, vind het zelf snel beetje saai qua smaak…dus mocht je nog tips hebben 🙂