Hallo nieuw voedingsdagboek post! Ik ben zó enthousiast over wat ik eet en hoe ik mijn afgelopen weken heb ingedeeld qua eten en sporten. Ik kan bevestigen dat ik in een hele goede flow zit en daar met volle teugen van geniet. Vandaag deel ik wat ik de afgelopen tijd heb gegeten, hopelijk haal je er wat ideetjes of inspiratie uit!
Vegan eiwitpoeder, havermout, chia zaad en diepvriesbosbessen. Hier gaat heet water overheen wat ik 10-15 minuten laat staan.
Iets teveel water, maar nog steeds heerlijk! Havermoutpap.
Ik ben zo gek op aardappelen, dus ik maak ze graag in een grote batch waardoor ik er meerdere dagen van kan genieten. Zoete aardappel en gewone aardappel met wat olijfolie, peper, zout en paprika poeder in de oven voor 45 minuten op 220 graden Celsius.
Hmmm, ik wil gewoon in deze foto duiken! Zie dat bruine korstje van de aardappel rechts? Watertanden!
Met gestoomde broccoli en een vegetarische burger noemen we dit een vega “AVG’tje”? 😉
Grote kans dat hier nog ketchup bij kwam.
Magere kwark met chiazaad en appel.
Drie keer raden wat dit is! Chocolademousse van dadels, avocado en kokosmelk. Dit was voor de video “Mijn vriend probeert” waarbij Boy mocht ‘genieten’ van een gezondere chocolademousse haha. Mocht je hem hebben gemist, hier kun je hem terug kijken:
Het resultaat! Voor mij is dit dus goddelijk, voor Boy niet zo. Haha.
Pompoen en wortel uit de oven.
Een wrap voor Boy met alle restjes die we nog in huis hadden.
Als het aan hem lag at bestelde hij shoarma die avond. Maar ik vraag dan of ik de uitdaging aan mag gaan om iets met restjes te maken. Ik haal daar voldoening uit haha.
Hij vond het heerlijk + we hebben geld bespaard + we hebben eten opgemaakt ipv. misschien weggegooid.
Ik at rijkgevulde spitskoolwraps, ik weet alleen niet meer met wat ik ze had gevuld haha. Mocht je benieuwd zijn naar spitskoolwraps, hier kun je het recept ervoor vinden:
Vegan eiwitpoeder met magere kwark, mandarijn en pitten&zaden mix als toetje.
De laatste twee broodjes uit de vriezer, geroosterd met pindakaas en honing.
Een bonensalade met kidney bonen, spinazie, komkommer, tomaat, rode ui, peper, zout, citroensap en gekookte quinoa.
Een groene smoothie op een drukke ochtend: havermelk, vegan eiwitpoeder, spinazie, spirulina, schepje Green Juice en diepvries ananas.
Het resultaat!
Ik neem bijna elke ochtend nog een shotje appelazijn gemixt met óf de groene ingrediënten (spirulina, greenjuice, snufje cayenne) of de oranje ingrediënten (gember, wortel, kurkuma, zwarte peper).
Er wordt weer een batch klaargemaakt in de oven!
Bloemkool, wortel, aardappel.
Cappuccino met havermelk voor Boy – hij vond het niks. Ik dronk het op.
Magere kwark met honing en blauwe bessen.
Same old: pompoen en wortel met wat olijfolie, peper, zout en kurkuma in de oven.
Simpel en helemaal lekker: magere kwark met appel. De Elstar is mijn lievelingsappel!
Schaaltje blauwe bessen om op te snacken tijdens het editten
En daar sluiten we het voedingsdagboek ook mee af! Hoop dat je hebt genoten! Vragen? Laat het gerust achter in de comments!
10 comments
Als je alleen water op de havermout doet ipv melk,wordt het dan niet heel flauw van smaak?
Is wél een stuk goedkoper én makkelijker!
Ben erg benieuwd!
Omdat er vanille eiwitpoeder inzit niet! Anders wel vind ik
Ziet er weer lekker uit! Wat fijn dat je zo in de flow zit.
Ik wil dat ook weer maar het lukt nog niet. Sinds kerst een zieke dochter,dan nog 2 jongens die ook gewoon hun dingen hebben en natuurlijk het dagelijks leven, mijn eigen stukken met de burn out en chronische pijn, als er teveel speelt grijp ik naar geraffineerde suiker en vraagt apart voor mezelf koken teveel terwijl in wat rustigere periodes dat beter lukt.
Als ik de foto’s zie denk ik… ook gewoon voor een paar dagen groente en aardappel in de oven doen inderdaad en gebruiken voor avondeten of lunch.
Het is ook oke om niet altijd in de flow te zitten, jezelf vertrouwen dat dat gaat komen en je nu even de focus hebt op andere dingen. Inderdaad, even wat groente in de oven is heel simpel en kan misschien wat rust geven – omdat je een kleine stap zet richting die gezondere flow. Ik geef je virtueel een hele dikke knuffel Marjon ❤️
Dankjewel! Lief van je
Het blijft iets raars..
Ik voel me elke keer zoveel beter als ik zoveel mogelijk zonder geraffineerde suiker eet…
En bewuster eet
En in periodes dat ik me zo overvraagd voel toch ga snoepen etc
Nu in de oven pompoen, zoete aardappel en pastinaak..
Hoe lang bewaar je dat maximaal?
Je hebt het regelmatig over restjes die je gebruikt…
Ben benieuwd 😊
Ik bewaar het maximaal 3 dagen, dan is het meestal wel op! Het kan bij de lunch door een salade, of in een wrap of bij het avondeten met (bloemkool)rijst ofzo. Van alles!
Ja, 3 dagen max dat heb ik ook inderdaad. Toch alweer dag 3 dat ik besloot toch de knop om te zetten… En dat mede door een wake up van jouw eetdagboek.
Ik volg je al veel langer hoor maar nu kwam er daadwerkelijk een wake up!
Dankjewel 💕
Dikke kus voor jou!
Ik geniet altijd van je eetdagboekjes!
Welke vegan eiwitpoeder gebruik je?
Dankjewel Sylvia! Ik heb verschillende merken thuis liggen, ben er nog niet over uit welke ik het lekkerst/beste vind. Die van Toneitup (komt uit Amerika) is vrij puur qua ingrediënten, weinig ‘bijsmaak’ wat ergens ook wel fijn is. Die van OrangeFit in Nederland vind ik ook erg goed. Maar ik ben nog op zoek en sta open voor nieuwe varianten!