Die arme bloemkool, ik gebruik hem elke keer weer als vervanging van een ander voedingsmiddel maar bijna nooit als zichzelf. Als bodem in pizza, als rijst in rijst gerechten en deze keer als de risotto rijst in deze bloemkoolrisotto! Wel heel lekker overigens πΒ
In dit recept heb ik geen champignons gebruikt, maar ik adviseer je om dit (als je het lust) wel te doen, het maakt de risotto echt heerlijk.
Wat heb je nodig?
- 250 gram bloemkool
- 20 gram walnoten
- 20 gram cashewnoten
- 100 gram doperwten (ik heb diepvriesdoperwten gebruikt)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- groente bouillon
- rozemarijn, ik heb gedroogde gebruikt, 1/2 eetlepel
- geraspte kaas (het liefst parmezaanse kaas)
- olijfolie/olie om in te bakken
Doe de bloemkool eerst in de keukenmachine tot het een kruimelige textuur heeft. Doe de bloemkool vervolgens in een kom.
Bak ondertussen de ui en het teentje knoflook in wat olijfolie in een koekepan. Laat de uitjes lekker glazig worden.
Doe vervolgens de bloemkool bij de ui en knoflook en voeg er wat rozemarijn aan toe (vers of gedroogd).
Doe hetzelfde met de cashew en walnoten, in de keukenmachine tot het kruimelig is geworden.
Tijd om de doperwten toe te voegen!
Zet water aan de kook en maak hiermee de bouillon. 500 ml water is voldoende.
Voeg de bouillon to aan het bloemkool mengsel in de pan.
Meng dit even goed door en laat het 5 minuten simmeren op een laag vuurtje.
Als het grootste gedeelte van het vocht is verdampt, voeg je de cashew en walnoten toe en de parmezaanse kaas. Kies zelf hoeveel parmezaanse kaas je wilt, dit verschilt qua smaak per persoon. Meng dit nog 1 minuut met elkaar door en het eten is klaar!
Eetsmakelijk!
20 comments
Wauw weer zo’n toff recept. Ehm even een vraagje voor hoeveel personen is dit gerecht bedoeld? En voel je je alweer een beetje, ik las op facebook dat je al een tijdje ziek was π
Dankjewel Malou! Het recept is voor 2 (hooguit 3) personen!
Ik voel me gelukkig stukken beter, denk dat ik vandaag voor het eerst aan durf om te sporten en koffie te drinken haha. Lief dat je het vraagt! π
* een beetje beter (;
Oww jamm! Hier word ik blij van π bloemkool risotto it is this weekend
Heerlijk!!! Moet ik ook eens proberen ipv van rijst of couscous π
Gr. Julie
Ik ben helaas geen bloemkool fan ;-)……..
Wat lees ik was je ziek??
xxxxx
Ja, ik had nogal een ernstige voedselvergiftiging met heel veel misselijkheid. Vandaag is de eerste dag dat het echt weer goed gaat gelukkig! π
xxx
Jeetje… was je ergens uit eten geweest?
Wat kan je je dan ellendig voelen he….
Hoop dat je snel weer de oude bent!
Veel beterschap lieve Teni!!!!!!!
xxxxxx
Nee het was iets wat ik van de markt had gehaald, ik denk de avocado. Mijn vriend was ook ziek en dat was het enige wat we beide hadden gegeten.
Het was echt heel erg inderdaad! Maar voel me bijna 100%! Maag zwelt heel snel op na het eten, dat is nog het enige dat nog normaal moet worden, verder gaat het gelukkig goed π
xxxxx
Nilles lust geen bloemkool maar misschien met dit recept wel π Ziet er heerlijk uit!!
Niet vertellen dat het bloemkool is, gewoon stiekem doen!
Hhhmm lekker, ga ik snel uitproberen. Ik zie in veel van je recepten dat je een keukenmachine gebruikt. Ook
voor harde dingen zoals nootjes of havermouth tot meel vermalen. Niet elke machine kan dat, daarom vroeg
mij af welke jij gebruikt? Kan ik die ook aanschaffen π bespaart mij een hoop moeite in de keuken.
Hoi Toermalijn!
Ik gebruik een keukenmachine van Philips, deze versie is helaas niet meer te koop maar ik heb alweer nieuwe varianten gezien (die waarschijnlijk toch weer beter zijn). Philips keuken apparaten zijn wat mij betreft echt de beste. Ik heb ook een ijsmachine en mixer van philips en die zijn ook top!
Hai Teni,
Wat een heerlijk recept zeg!
Maar is parmezaan niet te vet..?
Gr El:)
Hoi El!
Het is zeker vet! Maar vet is niet verboden, en te vettig eten ook niet. Zolang het met mate is en het uit puur voedsel komt ben ik een voorstander. Hetzelfde geldt met noten en avocado’s. Allemaal erg vet, maar vol goede voedingsstoffen. Kaas bevat daarnaast 0 gram koolhydraten, dus perfect om je suikerspiegel stabiel te houden π
Hele late reactie π maar parmezaan is een 30+ kaas, dus qua vet valt dat reuze mee.
Ziet er heel lekker uit! Ik wil het ook graag maken, maar ik ben allergisch voor cashewnoten. Kan ik dat denk je vervangen voor wat meer walnoten? Of miss amandelen of pijnboompitten?
Alvast bedankt! Groetjes, Josina
Je kunt het perfect vervangen door pijnboompitten! Ik denk dat dat echt heerlijk wordt. En sowieso ook met walnoten of amandelen π
Heb dit recept nu twee keer gemaakt, en valt goed in de smaak. Het blijft wel erg nat, ondanks dat ik het langer op laat staan. Volgende keer maar minder bouillon gebruiken denk ik. Ook de linzencurry vond ik erg waterig met de hoeveelheid water die in het recept stond. Mijn man vond dat tot nu toe het minst lekkere recept π maar ik ga dat zeker nog eens maken, met minder water.
GEWELDIG in een woord.
Wij vinden het een goede aanvulling op de Dr. Frank recepten. ( weinig koolhydraten.)
Hebben dit recept al vele malen doorgegeven aan onze kookvrienden.
Ik kook de bloemkool in kleine roosjes en zodra deze gaar zijn en afgegoten dan stamp ik de gare bloemkool heel voorzichtig met de ouderwetse pureestamper tot risotto.