Jullie wilden graag het recept en daar is het dan! Ik had al een soortgelijk recept, en dit is weer een supersimpele variant. Maar misschien toch het delen waard! Helemaal paleo 🙂
Wat heb je nodig voor twee grote porties?
- 3/4 courgette
- 100 – 150 gram gehakt of 1 tartaar
- 2 uitjes
- 2 tomaten
- 1 teentje knoflook
- roomboter om in te bakken
- champignons (hoeveelheid die je zelf wilt)
- kruiden: peper, zout, oregano, paprika poeder en chili vlokken
- parmezaanse kaas als garnering (optioneel)
Om zelf de tomatensaus te maken; prik je met een vork een paar gaatjes in de tomaten en doe je deze in de voorverwarmde oven (180 graden Celcius) voor 50 – 60 minuten. Check af en toe even of alles goed gaat. Je kunt er een klein beetje boter bovenop doen voordat je ze in de oven zet, maar dit hoeft niet.
Ik had dit enkele dagen geleden gedaan en de tomaten in de koelkast bewaard.
Bak de uitjes en de knoflook in wat roomboter in een koekepan
Doe de tomaten ondertussen in de keukenmachine
Als de uitjes glazig zijn, kun je je tomatenmengsel toevoegen
Lekker veel oregano, peper, zout en chili vlokken erbij!
Ik heb een tartaartje gebruikt, deze heb ik losgetrokken in kleine bolletjes. Ondertussen heb ik met een julienne peeler/schiller een halve courgette geschild.
Ik heb in het midden van de pan een “opening” gemaakt zodat de tartaartjes daar goed gaar konden worden. Lekker veel paprika poeder, peper en zout op de balletjes gedaan.
Zodra de balletjes gaar zijn kun je ze erdoorheen mengen en de champignons erbij doen.
De courgette heb ik kort in een pan gebakken. Zonder olie of boter, gewoon even “verwarmen” zodat ze wat soepeler werden.
Tijd om het bord op te maken! Eerst de “spaghetti”
Dan de tomatensaus met balletjes! 😀 En wat parmezaanse kaas, maar dit is natuurlijk optioneel 😉
Eetsmakelijk!
7 comments
Mmm superlekker! Ik maak de laatste tijd ook veel met courgette klaar; toevallig een paar weken geleden ook spaghetti van gemaakt. Nu doe ik meestal een courgette doormidden snijden, beetje uithollen en daar dan een mix van kidneybonen, tomaat, paprika, kip en mais in en dan de oven in met een beetje kaas er over.. ook een aanrader!
Heb het laatst ook gemaakt maar dan met een saus van tomaat, wortel en paprika gepureerd echt zo goddelijk!
Wat leuk om je paleo recepten te zien! Valt me alleen wel op dat je veel vlees eet, ik ben zelf flexitariër (wat een woord), maar dan is het dus bijna onmogelijk om paleo te eten…?
Vind het in ieder geval heel leuk en interessant om te zien wat je allemaal eet!
Zou dit ook koud eetbaar zijn? Mee naar je werk ofzo? Want dit ziet er goed uit! :D:D:D
Dat vroeg ik mij dus ook af Lianne! Kun je dit meenemen naar je werk?
Voor de flexi / vegetariërs onder ons; gehakt v d vegetarische slager heeft 0 koolhydraten, geen vreemde toevoegingen e.d..
Heerlijk! Vandaag gemaakt en dit ga ik zéker vaker maken!