Wow, ik weet niet wat er gebeurde toen ik een likje nam van het ‘beslag’ maar dit was zoveel lekkerder dan ik had gedacht. Het begon met het idee ‘om ook maar eens eiwitrijke brownies te maken’, ik heb veel eiwitpoeder, ik ben lekker bezig in de sportschool en ik wilde wat lekkers om te snoepen maar wel met zo puur mogelijke ingrediënten.
Het resulteerde in de lekkerste brownie die ik ooit heb gemaakt, en dat terwijl er geen boter, geen geraffineerd suiker, geen tarwe en geen eieren in zitten. Niet dat er per se iets mis is met die ingrediënten, maar het zijn de meest gebruikte brownie-ingrediënten, vandaar dat ik ze noem.
Oke, genoeg gepraat, op naar het recept met maar DRIE INGREDIËNTEN!
Wat heb je nodig?
- 160 gram ontpitte medjool dadels (tip: doe ze in een schaaltje water voor een nachtje, dan worden ze lekker zacht)
- 100 gram eiwitpoeder (chocolade smaak)
- 30 gram (plantaardige)melk
Als je geen chocolade eiwitpoeder hebt, maar naturel, gebruik dan zo’n 30 gram cacaopoeder en 70 gram eiwitpoeder.
Optioneel: Doe er wat gehakte noten doorheen voor een lekkere crunch (ik heb er een muesli mix doorheen gedaan).
Het recept is heel simpel: doe alles bij elkaar in de keukenmachine en mix het tot het een dik smeuïg ‘beslag’ is geworden dat plakkerig is. Als dit niet gebeurt, kun je er op gevoel wat eiwitpoeder of melk bijdoen tot het wel die textuur heeft (zie foto’s). Verplaats het beslag in een vierkante vorm (cakeblik / tupperware / etc.) en plaats dit minstens 1 uur in de vriezer. Daarna kun je hem in vierkante blokken snijden en deze eruit halen en… OPETEN!
Eetsmakelijk!
11 comments
Hi Topper, lijkt me zalig! Maar. wat nu als je geen eiwitpoeder hebt?
Beetje raar om “zo natuurlijk mogelijke” ingrediënten te willen gebruiken en dan eiwitpoeder met chocoladesmaak te nemen. Ik ken geen kip die eiwitpoeder legt. Misschien wordt het met een paar eieren en wat cacao nog natuurlijker
Hoi Lieke, wat weet je eigenlijk van whey eiwitpoeder? Kan zijn dat je het idee van een poeder gek en niet natuurlijk vindt, maar voor je een oordeel hebt zou ik je adviseren even mijn zoekbalk te gebruiken en daar whey in te toetsen. Een boel informatie die wetenschappelijk is onderbouwd. Je mag altijd je mening hebben over wat jij lekker vindt, maar zonder onderbouwde informatie kun je niet stellen dat iets niet “zo natuurlijk mogelijk is”. Prima als jij je brownie anders maakt! Dit is maar één receptje he 😉 groetjes!
Dat zijn 857 calorieen voor het totaal. Hoeveel stukken maak je ervan?
Gisteren gelijk gemaakt. Heb m alleen niet in de vriezer gestopt maar in de koelkast..Dus ben benieuwd. En ik heb er wat zeezout op gedaan als topping samen met wat noten 🙂
Het liefst maak ik ze vanmiddag nog.. Lijkt me heerlijk!
Ik heb de brownies gemaakt, heerlijk! Alleen blijven ze bij mij wel plakkerig, tip om iets ander te doen?
ooeh klinkt heel goed! ga dit weekend gelijk kokkerellen!
Koop ik deze ingrediënten gewoon bij de Albert Heijn? zo nee, waar kan ik dit dan vinden?
Groetjes
Tipje voor de mensen die vegan zijn: plantaardige proteïnepoeder gebruiken van bv erwten/soya! Als coating heb ik de barren gerold in kokos flakes, geeft het toch een extra bite. Love it! Dankjewel Teni 🙂 p.s. heb je misschien nog wetenschappelijke studies over vegan eten die wellicht interessant kunnen zijn?
Ik vind erwtenproteïne niet zo lekker. De rijstproteïne met chocoladesmaak van SunWarrior (classic variant) is wel een echte aanrader en lijkt me zeer geschikt voor deze brownies!
Ik heb eerder artikelen geschreven over hoe je als vegan genoeg eiwitten kunt eten zonder eiwitpoeder: http://fitbeauty.nl/hoe-krijg-je-genoeg-eiwitten-binnen-als-vegan-veganist-zonder-eiwitpoeder/
En wetenschappelijke onderzoeken die plantaardig eten vs. dierlijk eten ondersteunen (beide dus): http://fitbeauty.nl/dierlijk-of-plantaardig-eiwit-wat-is-beter/
Liefs!