Wie heeft er ooit een echte “Caramel Apple” gegeten? Niet echt heel bekend in Nederland, maar in Amerika zijn ze er zot op. Ik heb een variatie gemaakt die “Fitbeauty-proof” is, zonder echte caramel, maar nog steeds heel zoet en lekker 🙂
Wat heb je nodig voor 2 ‘grote’ caramel appels?
- 2 appels
- 10-15 zachte dadels, ontpit (medjool bijvoorbeeld)
- 1 – 3 theelepels (soja)melk
- toppings naar keuze; kokosrasp, gesmolten chocolade, muesli/cruesli, cacao nibs, amandel schaafsel etc.
- 2 stevige rietjes of stevige saté stokjes
Ontpit eerst de dadels en doe ze in de keukenmachine
Je wilt een zoveel mogelijk gladde dadel pasta krijgen, niet te dik en al helemaal niet te dun. Voeg daarom tussen het mixen door wat melk toe om een mooie pasta te krijgen. Je kunt er ook nog een beetje vanille extract doorheen doen voor de smaak en geur.
De appels zijn gewassen en afgedroogd, ready!
Ik heb kartonnen rietjes gebruikt als prikkers. Aangezien mijn appels echt ENORM zijn, zijn deze rietjes nog steeds niet stevig genoeg. Maar bij kleinere appels werkt dit prima.
Het past! Nu haal ik de rietjes er weer uit om de appels te kunnen “besmeren”
Besmeer de appel met een dikke laag “caramel” oftewel; dadelpasta
Ik heb vaak wat goedkopere chocolade klaar liggen als ik het voor iets moet smelten.
En dan is het een flinke kliederboel. Eerst heb ik wat cruesli over de appels gegooid, kokosrasp, cacao nibs en vervolgens gesmolten chocolade.
De tweede appel heb ik aan de onderkant ‘gedipt’ in de gesmolten chocolade en vervolgens volgeplakt met cruesli, chocolade, amandelschaaf en kokosrasp
Zet de appels zo’n 20 – 30 minuten in de koelkast zodat alles wat harder wordt (vooral de chocolade) en daarna kun je ze serveren!
Het voordeel van even in de koelkast zetten; je kunt makkelijk een stuk eruit snijden en alles blijft op zijn plek.
Smakelijk!
10 comments
Ziet er best lekker uit! Heb nog nooit zulke appels op, dus ben sowieso wel benieuwd.
Op de foto’s ziet het er erg lekker uit, maar ik denk niet dat dit echt iets voor mij is qua smaak.
Hmm ziet er lekker uit maar ik denk dat ik dit warm zou willen eten (en met kaneel altijd kaneel haha) alleen dat wordt dan een kliederzooi vrees ik.
Wat ziet er lekker uit! en mooi! ik denk dat dit erg smaakvol is hmmmm
Ziet er super uit zeg! Helemaal halloweenproof:) Wat een goed idee.
Oh, eindelijk een gezonde variant! Wij vieren hier al 16 jaar halloween met candy appels. Nu kunnen we deze eens proberen. Dank je wel!
Wooeeeeh! Ik ben nu ook blij 🙂
Het ziet er alleen al heel erg mooi uit!
Wauw! Dit ziet er echt lekker uit en wat een fotogeniek voedsel!!
Dit moet ik maken
Haha nou he! Ik vond het er ook erg mooi uitzien op de foto.