Wentelteefjes zijn écht iets van vroeger voor mijn gevoel. Iets wat ik tussen de middag wel eens at bij een vriendinnetje thuis en ik kreeg er geen genoeg van. Ik kon makkelijk 6-8 sneetjes brood naar binnen werken.
Tegenwoordig eet ik veel van de ingrediënten van wentelteefjes niet echt meer en heb ik er niet bij stil gestaan om deze even aan te passen (naar Teni-proof) en het alsnóg te eten. Maar ineens bedacht ik me: WAAROM NIET!? Dit doe ik ook met allerlei muffins, cakejes en pannenkoeken.
Dus vandaag staan de wentelteefjes op het menu en man, wat zijn ze lekker!
PS: Er bestaat altijd iets als “genieten van the real deal” en als dat je motto is met wentelteefjes, sla dit recept dan lekker over en ga vol voor hoe jij ze het lekkerst vindt! Ik heb dat zo weer met andere maaltijden/snacks.
Wat heb je nodig voor 1 persoon (ik neem aan, twee sneetjes brood);
- 1 eiwit van een ei
- 1 eetlepel vanille eiwitpoeder (ik gebruik vegan)
- 2 eetlepels amandelmelk
- Kaneel, zoveel je wilt (ik gebruik 1-2 eetlepels)
- 1-2 eetlepels maple syrup of honing, + nog een beetje als topping
- 2 sneetjes (volkoren) brood
- (Kokos)olie om in te bakken
- Topping opties: Yoghurt, kokos, vers fruit, etc.
Doe wat olie in een pan en laat dit heet worden. Doe alle ingrediënten behalve het brood in een kom en meng dit lekker door elkaar met een vork. Vervolgens dip je het brood, kant voor kant, in je mengsel en verplaats je het naar de pan. Doe dit met twee sneetjes brood en bak ze zo’n 3-4 minuten per kant op een laag vuurtje.
Haal ze uit de pan, serveer ze op een bord en top het met jouw lievelingstoppings! Ik ben gegaan voor yoghurt, maple syrup (jep, nog meer) en kokos! YUM!
PS: het brood dat ik heb gebruikt kreeg ik bij een perspakketje, het is dus niet brood wat ik zelf om een bepaalde reden heb gekocht mocht je dat afvragen! Maar als ik de ingrediënten bekijk ziet het er mega voedzaam uit!
4 comments
Hey, waarom gebruik je bij dit recept en het recept van de vijgencake alleen het eiwit van de eieren? Ik heb de hele eieren gebruikt en dat ging ook prima, hoefde ik niets weg te gooien:D Maar ben benieuwd wat je reden is!
Hi Yvonne,
Ik doe het voor de calorieën! Er gaat heus niets mis als je een heel ei erin gooit, maar ik eet graag en heel ei als ik de gehele smaak er ook van meekrijg; dus op een broodje of gekookt met avocado etc. Niet wanneer het door een baksel zit waar ik net zo goed wat calorieën kan besparen. Zo ga ik er voor mezelf ‘slim’ mee om, i love it! En ik gooi het niet weg 😉 Ik maak er andere dingen mee of geef het aan Boy met zn steak tartaar! 😀
Oei, je brengt mij op ideeën. Lang geleden dat ik dit gegeten heb.
Ziet er lekker uit zeg! ‘Mijn’ Lidl heeft nu ook eiwitrijk brood, zag ik gisteren. Hoera!