Een beetje experimenteren in de keuken levert vaak weer geweldige recepten op! Zoals nu ook weer met hüttenkäse! Ik eet het vaak op een rijstwafel of cracker met wat jam tot ik een keer besloot het over mijn gebakken ei te doen in plaats van gewone geraspte kaas… en wow! Dat was een nieuw ontdekking voor mij.
Goed! Wat heb je nodig voor een schaal waar zo’n 4 à 5 mensen van kunnen eten:
- 5 velletjes hartige taartdeeg (diepvries van supermarkten)
- 1 pakje Hüttenkäse van 400 gram
- 1 prei
- 250 gram champignons
- 1/2 courgette
- 30-40 gram spinazie
- 300 gram gehakt*
- 4 eieren
- 100 ml melk (ik heb sojamelk gebruikt)
- (olijf)olie om in te bakken
- zongedroogde tomaten naar smaak
- peper en zout naar smaak
* Je kunt het gehakt weglaten om er een vegetarisch gerecht van te maken
Verwarm de oven vast voor op 190 graden Celcius
Eerst even de velletjes laten ontdooien, dit kost hooguit 15 minuten
Groente snijden!
Eerst bak je de courgette en prei zo’n 5 minuten in wat olijfolie, vervolgens kun je het gehakt erbij doen en dit naar smaak kruiden
Als het gehakt bijna niet meer rood is, voeg je de champignons toe, bak dit tot de champignons zacht beginnen te worden
En vervolgens voeg je de spinazie ook toe
Hello hüttenkäse! Dit is de kleine verpakking die ik makkelijk in mijn tas gooi samen met wat rijstwafels en op het werk eet.
Deze verpakking van 400 gram gaat niet zo makkelijk mee in mn tas, maar dus wel superhandig als je zo’n hartige taart gaat maken. Geloof het of niet, de hele verpakking gaat erin! Haha.
Als de spinazie geslonken is, doe ik 3-4 eetlepels van de hüttenkäse erbij
Een beetje mengen. Je zult merken dat er een laagje vocht onderin de pan komt van de hüttenkäse. Dat is geen probleem, laat het op een laag vuurtje staan zodat het meeste vocht verdampt.
Voor de saus voeg je de melk en eieren bij elkaar in een kom en meng je dit even door met een vork.
Vervolgens doe je de rest van het overgebleven bakje hüttenkäse erbij en meng je dit ook even door met een vork.
Tijd om de schaal een beetje in te vetten met wat olie
En vervolgens te bekleden met de hartige taart deeg. Ik maak er altijd een puzzel van, het hoeft echt niet mooi te zijn. Wat wél leuk is, is om wat flappen aan de buitenkant eruit te laten steken, dit geeft een mooi effect als de taart uit de oven is.
Probeer iets te gebruiken om zoveel mogelijk overgebleven vocht in de pan te laten en alleen het mengsel mee te krijgen in je ovenschaal
Tada!
Saus eroverheen gieten 🙂
Als laatste heb ik zo’n 4 zongedroogde tomaten in stukjes gesneden en er bovenop gedaan. Geeft toch weer een leuk effect!
Dit gaat dan voor 30-40 minuten de oven in (190 graden Celcius), houdt de taart in de gaten, per oven kan het namelijk verschillen hoe lang hij erin moet. Na 30-40 minuten kun je hem nog even 5 minuten op de grill stand zetten als je wilt, dan wordt de bovenkant wat geler/bruiner, puur voor het effect!
En hij is klaar!
Hij blijft zo lekker kazig!
Aanvallen!
13 comments
Ziet er heerlijk uit, ga het dit weekend uitproberen!
Jeetje wat ziet dat er goed uit! Er werd mij net gevraagd wat ik deze week wil eten dus dit moet ik zeker proberen!
Teni, Wat ziet dit lekker uit!!! 🙂
hmmm ga ik dit weekend zeker proberen
Oehh lijkt me heerlijk! Heb alleen dit weekend al preitaart gehad, dus dit recept staat nu bij mijn favorieten 🙂 Ben heel benieuwd hoe hüttenkäse smaakt in een hartige taart, want zo op een rijstwafel is het al erg lekker!
Ik maak vaak een soort hartige taart/quiche met alleen ei en hüttekäse, zonder deeg dus. Griekse yoghurt kan er ook prima door en eigenlijk zijn alle soorten groente lekker. Vanavond ga ik dit recept uitproberen, maar wel ook weer zonder deeg! Ik ben benieuwd!
Ik heb hem geprobeerd! Hij was heerlijk!!
Ohh dit ziet er echt heel lekker uit! Waarvoor zou ik het bladerdeeg kunnen vervangen?
Filodeeg of Teni’s kortloze quiche, ook lekker
Heerlijk recept! Ik ben ook dol op hartige taarten en op jouw website. Zonder je website te kapen; Weet je wat ook heerlijk is ? Griekse ‘kaastaart’. Mengsel maken van feta, huttenkase, peterselie, 2 eieren en peper. Paar velletjes Filodeeg op de bodem van een ovenschaal, insmeren met olijfolie. Mengsel erop. Weer een paar vellen Filodeeg en afbakken. Eventueel spinazie aan het mengsel toevoegen. Kon het niet laten dit even te delen. ?
Hij staat in de oven hoor! Echt een ‘feelgoodtaart’ met al die groentjes 😉
Hoi Teni, helaas kan ik in the vs geen Hutenkase krijgen, wat kan ik als alternatief gebruiken?
Het ziet er in ieder geval heerlijk uit! Ben wel even toe aan iets gezonds na al het fastfood haha!
Groetjes
Marije
bij mij blijft hij nog wat vochtig, maar dat is misschien de bedoeling? of misschien mag ik niet zo’n diepe ovenschaal gebruiken? in ieder geval qua smaak is ie lekker!