Als ik zeg koekjes, gezonder, zelfgemaakt, knapperig en onwijs lekker – wat denk jij dan?
Ik word alleen maar warm van binnen bij de combinatie van deze woorden, wat maar goed is ook – want vandaag heb ik een heerlijk recept voor jou (en mij). Knapperige Gember Koekjes!
Wat heb je nodig voor zo’n 12 koekjes?
- 3 eetlepels maple syrup
- 3 eetlepels kokosolie (kokosvet) of boter op kamertemperatuur
- 2 eetlepels spelt meel
- 2 eetlepels (plantaardige)melk
- 70 gram havermout
- 1 theelepel gemberpoeder
- snufje nootmuskaat
- 1/2 theelepel vanille extract
- snufje zout
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Meng alle ingrediënten in een kom met een vork, het wordt heel plakkerig! Plaats een velletje bakpapier op de bakplaat en schep steeds een beetje ‘deeg’ uit de kom op de bakplaat. Maak hem met je vingers rond zodat je koekjes straks ook rond de oven uit komen.
Laat 2-4 cm tussen elk koekje aangezien ze wat gaan ‘uitdijen’ in de oven. Uitdijende koekjes? Zei ik dat nou echt?
Plaats ze in de oven voor 16-18 minuten, afhankelijk van je oven en laat ze daarna afkoelen. Ze zullen nog heel zacht zijn als ze de oven uit komen, geen zorgen dit is normaal! Pas wanneer ze afkoelen zullen ze knapperig worden. Enjoy!
3 comments
Ze zijn heerlijk!! Wat een fijn en makkelijk recept! Tnx Teni!
Yesss!! Wat fijn dat je ze zo snel hebt gemaakt en ze lekker vindt, geniet ervan!
Net gebakken ipv speltmeel 2 eelt glutenvrije mix voor pizza en psylliumvezels 1/2 eetlepel toegevoegd. Daardoor lopen ze ook niet uit. Zijn goed gelukt.