Ik kan niet wachten tot de zomer!! Ik heb er zo vreselijk veel zin in! Dus ik ben druk in de weer met receptjes waarmee ik de zomer nóg leuker ga maken, haha. En dit is er weer een: laagjes ijs! Er zit een frambozen/granaatappel laag, banaan/kokos laag en een bosbessen/dadel/chia laag in 🙂 Natuurlijk ook heel leuk voor als je visite hebt of als aflsuiter van een dinertje!
Het recept vult ongeveer 4 champagne glazen.
Frambozen/granaatappel laag:
- 50 gram bevroren frambozen
- 50 gram bevroren granaatappelpitjes (te koop in het vriesvak van de AH)
- 80 ml kokosmelk* of kokoswater
- theelepel honing (optioneel)
* blik dat minstens 8 uur in de koelkast heeft gestaan, wanneer je dit uit de koelkast haalt en openmaakt is het bovenste gedeelte wat dikker en wit. Schep dit met een lepel eruit, onderin zit het doorzichtige kokosmelk/water; gebruik het onderste gedeelte.
Banaan/kokos laag:
- 135 gram bevroren plakjes banaan (middelgrote banaan)
- 120 ml kokosmelk*
- 100 ml water
- 50 gram kokosrasp
* blik dat minstens 8 uur in de koelkast heeft gestaan, wanneer je dit uit de koelkast haalt en openmaakt is het bovenste gedeelte wat dikker en wit. Gebruik het bovenste gedeelte.
Bosbessen/dadel/chia laag:
- 50 gram bevroren bosbessen
- 2 ontpitte dadels
- 2 theelepels chia zaad
- 80 ml kokosmelk
Ik heb voor elke laag de keukenmachine gebruikt en eerst het fruit fijngemalen en vervolgens de vloeistoffen (kokosmelk, water) erbij gedaan en nog een keer gemixt. Zo simpel is het! Ik heb het verdeeld in 3 verschillende glazen waarna ik het met een theelepeltje in 4 champagne glazen heb geschept. Ik vond het zo leuk staan, die 3 glazen in eerste instantie, dat ik daar ook maar wat foto’s van heb gemaakt, haha!
Bereid je voor op een hoop foto’s!
16 comments
Heel leuk bedacht met die laagjes, ziet er mooi uit! Het lijkt me nog lekker ook, dus ik ga dit zeker een keer maken!
Wooohoo!!! Ik hoop dat het bevalt!
Heeeeeeeerlijk!!!!!!!!!!!!!! Laat de zomer maar komen!!!!
xxxx
Heeeeeeeeeeelemaaal mee eens lieverd!!! xxxx
Ziet er super lekker uit!! Ga ik sowieso proberen.
Ik heb wel eens geprobeerd om een blikje kokosmelk in de koelkast te zetten, te openen en vol verwachting te kijken naar de bovenste laag… Helaas niet dikker!! Welk merk gebruik jij? Misschien dat het daar aan ligt..
Jaaa ik ken het probleem! Haha bij mij was het ook steeds een vette teleurstelling! Maar het ligt echt aan het merk, ik besloot een keer de fair trade variant te kopen bij de albert heijn, en hierbij is het PRECIES zoals het moest zijn.
Dus een iets duurdere variant kan een groot verschil maken!
Het ziet er echt heel lekker en mooi uit!
😀
Oh en Tessa, wat heb je een super leuke blog!!
Dit ziet er erg leuk en lekker uit!
Was heerlijk!
Hier word ik dus echt heel vrolijk van!! 😀
Ik word vrolijk van jou! Hihi
WAUW!!! waaaaaanzinnig lekker lijkt me dit! en wat ziet het er fantastisch zonnig en feestelijk uit! WAUW!
AAAAH jouw enthousiasme maakt mn dag!!!!!!! JE bent een topper Suuz!!
Kan je dit nadien een paar uur in de koelkast of in de vriezer bewaren?