Als ik in een Vietnamees restaurant ga eten en ik zie “spring rolls” op het menu staan, dan móét ik deze bestellen. Ik vind ze zó lekker. Thuis maken vind ik meestal een gedoe tot ik besloot om gewoon maar aan de slag te gaan en mijn eigen combinaties te maken met het voedsel dat ik in huis had.
Resultaat? GESLAAGD! Ik heb een aantal superlekkere combinaties die ik graag met je deel mocht je wat inspiratie nodig hebben.
Het voordeel is dat je alles wat je zelf wilt bij elkaar kunt doen, ik heb gebruikt:
- Rijstevelletjes
- Overgebleven kipfilet, in reepjes
- Wortel
- Paprika, geel en rood
- Lente ui
- Zilvervliesrijst / Spelt / Quinoa
- Aardbeien
- Mango
- Koriander
- Munt
- Chili saus
- Seroendeng
Koriander en munt wassen
Dit zijn de rijstevelletjes die ik heb gebruikt, ik gebruik er elke keer twee voor een ‘wrap’, bij 1 velletje heb je grote kans dat hij open scheurt (tenzij je super bescheiden blijft met de vulling)
Groente ready om in stukjes gesneden te worden
Ik heb een julienne schiller gebruikt voor de wortel tot zover kon, de rest heb ik zelf in reepjes gesneden
Spelt, quinoa en zilvervliesrijst van Lassie gekookt
De eerste combinatie is met paprika, wortel, lente ui, koriander en kip
En wat seroendeng erbovenop
Om het af te maken nog koriander erbij, ik ga alweer watertanden bij de foto’s..
Dezelfde combinatie kun je ook maken met reepjes mango erbij
Aardbeien en munt, gaan ook erg goed samen! Ook hier kan natuurlijk mango bij
Ik koos voor wat wortel, wat een keur explosie!
Wortel, paprika, kip, rijstmengsel
En dan nog wat chili saus druppels
Eigenlijk is het een stuk makkelijker te maken dan het lijkt. Ik vind het ook wel een pronkstuk voor feestjes.
De rijstevelletjes leg je per twee in een schaaltje lauw water tot ze ‘zacht’ zijn, je haalt ze eruit, legt ze op een bord, plaatst de ingrediënten erop en vouwt ze dicht. Laat ze op een andere plek even ‘rusten’ waardoor het velletje weer wat opdroogt en goed geplakt blijft aan elkaar. Daarna kun je ze, als je wilt, door midden snijden voor dit effect.
Deze met aardbei en munt is zo ontzettend lekker!
Dit wordt echt een blijvertje voor mij in de lente en zomer! Tips voor bepaalde vul combinaties? Laat het me weten!
7 comments
Wat een leuke variatie en goede tip van 2 vellen. Ik word altijd helemaal kriegel als die vellen scheuren. Ik doe meestal garnalen, rijst vermicelli, thaise roerbak rauw, komkommer, munt en een mix van hoi sin saus en pinda’s.
Ga deze zeker keer proberen.
Ik ben gek op springrolls. Bij mij lukken ze alleen niet zo heel goed. Toch nog maar weer een keer proberen, je kan er zo lekker mee variëren!
Klinkt heel lekker! Haal ik de rijstvelletjes gewoon bij de AH of moet dat bij een Toko?
Met garnalen vond ik ook heel lekker!
Oeh la la dit ziet er super nee SUPER lekker uit. Ik dacht, gewoon een aanname, dat je die rijstvellen moest bakken in olie.
Zeker een must try & eat!
Haha scheelt dat even in calorietjes! 🙂
Of in de oven?