Heerlijke zachte koekjes! Ik wist er gewoon geen betere naam voor dan suikervrije koekjes! Achteraf bedacht ik me dat ze natuurlijk ook glutenvrij zijn 🙂 Ik kan er geen genoeg van krijgen, vooral met een bakje sterke koffie!
Wat heb je nodig?
- 90 gram amandelmeel
- 55 gram rijstebloem
- 10 gram boter (het liefst op kamertemperatuur)*
- 15 – 20 ml honing
- 20 gram kokosvet
- 1 ei
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 1/4 theelepel zout
* Gebruik je geen boter? Vervang dit dan ook door kokosvet
Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius
Meng de boter met de honing, nu zie je dat het handig is om de boter op kamertemperatuur te hebben! Ik baalde, dus heb de kom heel kort in de oven gezet.
Mooi gesmolten! Zo kan het goed gemengd worden met elkaar, meng nu ook het kokosvet erdoor
doe vervolgens het ei erbij en meng dit door met een vork
Doe alle droge ingerdiënten (rijstebloem, amandelmeel, zout, bakpoeder) bij elkaar in een kom en meng dit ook door elkaar met een vork.
Voeg beetje bij beetje de droge ingerdiënten toe aan de natte en meng het goed door
Dit is ongeveer de textuur die je wilt verkrijgen voor de koekjes, let wel: het is súper plakkerig
Met een eetlepel en een theelpel heb ik kleine bolletjes kunnen maken op een bakplaat met bakpapier (deze hoef je niet in te vetten)
Daarna heb ik ze plat gemaakt met de achterkant van een theelepel. Nogmaals, ze zijn héél plakkerig dus je kunt het beste een beetje “petsen” op het deeg zodat het plat wordt
Beter dan dit kon ik het niet maken! Dan gaan ze voor 15 tot 25 minuten de voorverwarmde oven in. De tijd verschilt per oven, wanneer ze goud bruine puntjes vertonen, zijn ze klaar!
Zoiets 🙂
Het huis ruikt echt verukkelijk! 🙂
12 comments
Dit ziet er echt heel lekker uit! Helaas hebben wij hier in huis alleen amandelmeel en niet alle andere soorten meel en bloem. Ik denk dat mijn moeder een beetje gek wordt als ik dat allemaal ook nog aan ga schaffen. Dus ik houd het nu nog maar basic. Heb gister wel bananenbrood gemaakt en dat was heerlijk. Misschien ga ik eens een eigen variant op deze koekjes bakken. XXX
Hahaha ik ken het! Soms word ik zelf ook gek van alle verschillende melen en bloemen. Het is dat ik een blog heb en het handig is, haha!
xxx
Als je er kokosschaafsel doorheen doet heb je kokoskoekjes!
perfect idee!
Wat is rijstemeel?
Lijkt me wel lekker !!! Zijn ze krokant?
rijstemeel is meel gemaakt van rijst, eigenlijk heel simpel.
Ze zijn totaal NIET krokant! haha
Ziet er heel erg lekker uit! Gekke vraag misschien maar waarmee maak en bewerk jij die prachtige foto’s? Al mijn foodie-pictures (iphone 5) zien er zo sjaakie uit! Ik zag dat je ook van die fijne 1persoon- ovenschaaltjes hebt (waar je je havermout uit eet). Ik heb er vandaag ook een super lekker ‘ verantwoord’ simpel zondagsnackje (voor tussendoor) in klaargemaakt. Misschien een tip? Zie: http://grittel.nl/2014/03/09/zondagsssssnackje/
PS: ik ben groot fan van je blog en je inspireert me enorm!
grittel.nl
Hoi Grittel!
Ik bewerk mijn foto’s eigenlijk niet, ik gebruik een Canon EOS 600D camera met een 50mm lens. Dat maakt echt al het verschil.
Wat ziet jouw zondagsnackje er SUPERLEKKER en leuk uit!! En wat een leuk blog heb je! Heerlijk eten allemaal!
Liefs,
Teni
Dag Teni!
Ziet er lekker uit allemaal. Ben sinds een paar jaar op zoek naar alternatieven voor tarwe en jouw website geeft me weer wat inspiratie om de dagelijkse ontbijtjes en lunches mee te vullen. Dank daarvoor!
Groetjes,
Michaël
Hoi Michaël!
Wat leuk dat je een berichtje achterlaat! Doet me goed 🙂
Liefs,
Teni
Hey Teni,
Waar kan je kokosvet kopen of kokosboter?
Hoi Li-Sanne,
Kokosvet kun je bij veel tokos kopen of bij de tuinen en de ekoplaza. Kokosboter heb ik nog nooit gevonden, maar ik ga ervan uit dat dit bij de eko plaza of de tuinen te koop is!