Waarom gewoon een cake maken als je kunt experimenteren met al het overige zooi wat je in huis hebt liggen en niet echt gebruikt? Voor mij zijn dat bijvoorbeeld stroopwafels (jep, ik eet ze eigenlijk nooit), verschillende soorten muesli (ik krijg zoveel pakketjes thuisgestuurd) en chocolade (eet ik ook niet zo snel, dan liever snoepjes).
Bij elkaar gecombineerd met was basisingrediënten voor een Teni-cake (dus zonder tafelsuiker, wit tarwemeel etc.) en je verrassingscake is klaar! Deze keer maakte ik de cake voor een lieve collega als een soort hart onder de riem. Nu hopen dat hij het lekker vond 🙂
Wat heb je nodig?
- 1 banaan
- 80 gram havermout
- 1 theelepel bakpoeder
- 3 eetlepel kokosvet / boter / olie
- 3 eetlepel honing / agave / ahoornsiroop
- 1 theelepel vanille extract
- 4 eetlepels lijnzaad
- 2 eieren
- 4 eetlepels (plantaardige) melk
- ‘verrassing’ ingrediënten, wat jij maar wilt. Denk aan zo’n 50-70 gram. Ik heb muesli, stroopwafel en chocolade gebruikt
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
Prak de banaan met een vork
Doe de honing hierbij
Ik vind het makkelijker als het vet gesmolten is, dat roert makkelijker
Doe de havermout in een andere kom, samen met het bakpoeder en de lijnzaad
Doe het banaan-honing-vet-mengsel bij de droge ingrediënten
Melk erbij
Eieren erbij
Als alles goed door elkaar gemengd is, kun je je eigen vulling erbij doen. Ik heb altijd nog muesli liggen, dus dit heb ik erdoor gedaan
Doe een velletje bakpapier in een bakvorm (vastzetten met een elastiekje vind ik het makkelijkst) en verplaats het mengsel hierin
Bovenop wilde ik wat chocolade en een stroopwafel
Vergeet niet het elastiekje eraf te halen, dan kan dit voor zo’n 30-40 minuten de voorverwarmde oven in
En klaar is de cake! 🙂
Smakelijk 🙂
11 comments
Wauw, looks good! Die ga ik zeker een keer proberen.
Chocolade (dat eet ik niet zoveel)! Haha wat grappig! Deze cake ziet er wel te lekker uit. Ik experimenteer zelf echt te weinig!
Geweldig, dit moet ik echt proberen. Maak zelf ook altijd variaties met bijv. dadels, noten, fruit, gedroogd fruit of pitten. Echt super lekker is dat!
Die ga ik zo snel mogelijk maken .
Heerlijk recept Teni.
Aah, dit ziet er echt veel te lekker uit! Ik sla ‘m op, bedankt voor het delen 🙂
Probeer het eens op 160 graden en dan 1 uur in de oven. Komt de cake mooi omhoog.
Ik wil deze binnenkort ook maken. Heb je dat geprobeerd Monique? Anders hou ik dat ook aan als baktijd. Al neem ik aan dat hij sws niet echt zal rijzen vanwege het gebruik van havermout?
Leuk bedacht! Lijkt me heel erg lekker met die stroopwafel en chocolade 😉
Ohhh yummm!!
is het gezond? als je het als tussendoortje neemt?
ziet er zo goed uit! zeker met die stroopwafel bovenop jummy.