Toen ik hoorde dat Jamie Oliver sommige van zijn recepten bestempelde als soulfood, dacht ik meteen; Jaaaaa dat is echt de juiste benaming voor een bepaald soort gerecht. Vooral als het donker en koud wordt buiten. Alhoewel dat koude behoorlijk meevalt. Dit is wel echt goede soulfood om te eten na een lange dag werken, op de bank, met je favoriete serie op terwijl het buiten pikkedonker is. Gehakt met champignons en aardappelen.
Het is zó simpel te maken. Wat heb je nodig voor 2 personen?
- 200 gram (runder)gehakt
- 150 gram aardappelen
- 50 gram champignons
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 blokje runderbouillon
- 1/2 eetlepel komijn
Snijd de aardappelen in blokjes en kook ze in een pan water, je hoeft geen zout toe te voegen, het bouillon blokje dat er uiteindelijk bij gaat bevat voldoende zout voor het gerecht.
Snijd je ui en knoflook in kleine stukjes
Bak ondertussen het gehakt met flink wat komijn in een koekenpan.
Als het gehakt bruin is, kun je de ui en knoflook erbij doen. Bak dit tot de uitjes glazig zijn
Snijd de champignons in vieren en doe dit bij je gehakt mengsel
Als de aardappelen gekookt zijn, verplaats je ze uit het water naar een bord. Giet het water niet af, hier doe je een bouillon blokje in. Zorg dat je ongeveer een halve liter water in de pan hebt zitten.
Als het bouillon blokje opgelost is, kan het bij het gehakt mengsel. Breng dit aan de kook tot een groot deel van het water verdampt en het geheel wat dikker wordt.
Mocht het niet dikker worden, dan kun je een beetje vocht afgieten. Doe er als laatste nog de aardappelen bij zodat ze gemengd worden met de smaken en opgewarmd worden.
En je gerecht is klaar! Voedsel voor het hart, als je het mij vraagt.
Eetsmakelijk!
2 comments
Dat ziet er heerlijk uit!
Ik heb nog wat coriander toegevoegd, tevens wat cherrytomaatjes. Smaakt een stuk beter en ziet er beter uit.