Tropisch, fris en heerlijk! Dit ijs was verrassend lekker geworden. Zonder suiker, koemelk of boter.
Oké, wat hebben we nodig?
- 2 blikken van 400 ml kokosmelk (volvet)
- 1 vanillestokje
- 6 eetlepels honing
Ja, dat is het!! Meer heb je niet nodig. Je kunt er eventueel wat kokosrasp aan het eind overheen doen, dit is optioneel. Laten we beginnen!
Dit is de kokosmelk die ik heb gebruikt, twee blikken hiervan.
Leg wat bakpapier in een ovenschaal en giet daar de kokosmelk in. Dit gaat minimaal 6 uur de vriezer in. Ik heb dit de hele nacht laten staan.
De volgende dag is het KEIHARD! laat dit even 10 tot 20 minuten buiten de koelkast staan, daarna kun je het eruit schrapen.
Schrapen schrapen schrapen..
Doe dit in een keukenmachine
nu komt het vanillestokje erbij
Schraap de binnenzijde van het vanillestokje en doe dit in de keukenmachine
Doe nu ook de honing erbij
En mengen! Tot het helemaal glad is geworden.
Dit doe je in een kom en dit gaat weer de vriezer in. Na 1 uur haal je het eruit (of de dag erna) en doe je het nogmaals in de keukenmachine. Als laatste stap doe je het opnieuw in de kom en leg je het voor de laatste keer 1 uurtje in de vriezer.
Daarna haal je het uit de vriezer! YUMMIE! Het ziet er al goed uit. Laat het 5 minuten buiten de vriezer staan voor je het op een hoorntje gaat scheppen. Zo zal het scheppen makkelijker gaan.
Zijn we er klaar voor?
Genieten!
8 comments
ooooww, ik ben zoo gek op alles met COCOS! ga dit zeker proberen!
Yeaaaah!
Hoi Teni
Wat een leuk recept!
Ik wil het graag maken maar ik heb geen keukenmachine ,kan je er ook een mixer of staafmixer voor gebruiken?
Groetjes Anneke
kan je in plaats van honing ook suiker gebruiken?
Op deze verregende dag, met gelukkig wel zon in het vooruitzicht, ben ik dit ijs aan het maken. Ik heb er nog ananas doorheen gedaan, hoe tropisch wil je het hebben! En het voorproeven was al een feestje. Laat het warme weer maar terug komen!
Het recept ziet er super lekker uit, ik ben het nu aan het proberen. Wat ik mij alleen afvroeg, waarom moet je de kokos eerst laten bevriezen en het er uitschrapen, terwijl het daarna helemaal wordt ontdooid? Dan kun je toch ook gelijk aan de kokosmelk de honing en vanillesuiker toevoegen en het dan laten invriezen? Of zie ik iets over het hoofd?
Leuk receptje,
Maar ipv honing te gebruiken, gebruik ik agave siroop ( te koop in de bio winkel)
Suiker gebruik ik nooit meer,daar word je alleen maar dik van, en je hebt er totaal gn energie van,..
Ik kan het weten, want ik had een suikerverslaving !
Grtz
ELLY
hoi goede avond,
vraagje door dat vanillestokje smaakt het dan niet meer naar vanille dan naar kokos?