Ik heb echt met een rommelende maag dit artikel zitten maken, niet normaal! Ik wil weer terug in de tijd, naar de avond dat ik mijn vriendinnen had uitgenodigd met al dat lekkers! Wees je dus ook voorbereid op veel foto’s van die avond en natuurlijk ook van de rest van de dagen, maar vooral.. kaas, olijven, vleesjes, broodjes.. ooohh..
We beginnen met mijn simpelste en favoriete ontbijt: maïswafels met pindakaas
Zwarte koffie
Met amandelmelk ofcourse.
Gewokte groente, van spitskool tot wortels, courgette en spinazie
Eitjes koken als snack
Oh daar gaan we.. de voorbereidingen
De set-up
Hmm 🙂
Ik had veel Pinterest plaatjes verzameld om een beetje een idee te hebben van hoe ik alles wilde presenteren. De mooiste presentaties waren altijd borden en planken die zo vol mogelijk belegd waren met van aaaaalles. Dus dat was mijn plan!
Mocht je afvragen waar ik wat heb gekocht, eigenlijk komt alles van de Lidl. Wel zo makkelijk 😉 Van de hummus, tot de kaasjes tot de olijven, wortels, broodjes.. alles! Tip: bij de vers afgebakken broden vind je een soort stokbrood met uitjes: deze is heerlijk!
Snacken met aardbeien
De volgende dag een rijkgevulde salade met al het lekkers
Restjes opmaken, hmm!
Kokosijs in een halve kokosnoot!
Bijzonder
Ohhh ik ben gek op sandwiches met avocado en kaas
Poging tot vegan pannenkoekjes
Mislukt..
Salade met bonen, champingons en ei. Oke eigenlijk is het een omelet met bonen op een bedje van sla.
En wat avocado erbij.
Bio weken bij de Lidl! Ik kocht deze gedroogde appel plakjes die echt heerlijk zijn als snack! Let wel, omdat ze natuurlijk gedroogd zijn (vocht eruit) is de hoeveelheid calorieën en suiker natuurlijk geconcentreerder, het is niet hetzelfde als het eten van plakjes vers gesneden appel natuurlijk. Maar dit is lekker knapperig en je krijgt er weer wat vitamines mee binnen!
Linzen, wortel, spitskool met wat yoghurt
En naanbrood wat over was van de avond ervoor, toen Boy en ik Marokkaanse gehaktballetjes maakten. ZO lekker! Zie hieronder het recept voor naan en de gehaktballen:
Recept: Marokkaanse Gehaktballen in Tomatensaus met Rode Linzen
Kip, courgette en paprika voor de spitskoolwraps aan het maken
Spitskool wraps! Was weer lang geleden dat ik dit had geprobeerd. Zie hieronder het recept (waar het beter lukte dan hierboven):
Salade met spinazie, kaas, vijgen, avocado en maïs
Oja en wat komkommer en cherry tomaten
Kwark met fruit en noten
En wat lijnzaad.
Heerlijke zomerse snacks, nu het nog kan!
Ohhhhh het zit er weer op! Ik heb nu alweer zin om een nieuwe datum te prikken met mijn vriendinnen om weer wijntjes te drinken en lekker te eten haha. Dat ik daar zó naar kan uitkijken 🙂
3 comments
Die planken met hapjes voor jullie vriendinnenavond zien er echt geweldig uit!
haha die pannenkoekjes! jammer! je plankjes zagen er FANTASTISCH uit! dacht eerst dat het je inspiratiefoto van pinterest was!! echt een plaatje!
Wauw die plankjes, love it! Kan je niet een blogpost doen wat je allemaal exact hebt gehaald en misschien stap voor stap hoe je het mooiste kan presenteren?