Hallo gezonde toer! Hallo heerlijke recepten met veel groente, vezels, fruit en nog veel meer. Laat ik er maar flink gebruik van maken zolang dit duurt want ik voel me ontzettend goed met hoe ik nu eet kan ik je vertellen.
Hopelijk kun jij hier ook wat inspiratie uit halen!
Zoals je in mijn vorige voedingsdagboek ook zag, ben ik helemaal in de fase van spitskoolwraps. Ze zijn zo lekker knapperig! Ik heb er eerder een recept van gemaakt waar ik de spitskool even kort opwarm in een pan om hem soepel te maken, tegenwoordig doe ik dit juist niet, ze zijn prima ‘vouwbaar’ en blijven knapperig door ze niet op te warmen.
Hier heb ik linzen, gele wortel, komkommer, avocado en Sriracha in gedaan.
Tijd voor geroosterde groente. Spruitjes en pompoen.
Met olijfolie, paprika poeder, knoflookpoeder, peper en zout in de oven.
Vervolgens kan ik er steeds restjes van gebruiken voor verschillende snelle maaltijdjes. Zoals hier met linzen (ook al voorgekookt en in een bakje bewaard) met spinazie en gele wortel. Oja en Sriracha, ik was hier vroeger al fan van en heb het helemaal herontdekt.
Soja yoghurt met honing en bosbessen.
Soep in the making! Met linzen, pompoen en wortel. Lekker oranje en bomvol smaak.
Met wat geroosterde groente en smullen maar!
Batch nummer 2
Salade van boerenkool, komkommer, tomaat, radijs
En geroosterde groente! Ze komen ook overal voor van pas 😉
Omelet met gele wortel
En avocado!
Oja en natuurlijk weer; Sriracha.
Frambozen met een halve banaan in de blender en je hebt een lekker fruitijsje.
Voor Boy een lunch gemaakt op brood voor mij in een spitskool wrap. Geplette kidney bonen (met wat citroensap, knoflookpoeder, peper en zout) met avocado, komkommer, sla en tomaat. En Sriracha. Jep.
Soja yoghurt met bosbessen, aardbeien en lijnzaad.
Een heerlijke smoothie met sneaky spinazie om wat extra vitamines en mineralen binnen te krijgen.
Oja, en tussendoor ga ik natuurlijk ook nog uit eten en eet een taartje buiten de deur, maar die foto’s komen eerder in een foto dagboek dan in een voedingsdagboek. Voor mij is dit, voor nu een heerlijke balans. Who knows wat er over een maand gebeurt 😉
3 comments
Leuk artikeltje weer! Ik heb wel eens een vraag voor nogal een specifiek artikel (als je niet wil geen probleem!) : zou je eens een artikel kunnen maken over sport tijdens zwangerschap? Ik sport vrij intensief (gewichtheffen, jumpsquats en dat soort, ook yoga maar dat is voor de relax) en vind niet zoveel over wat je als vrouw nog mag doen. Veel dingen als “meer reps minder gewicht, bv max 5 kg” maar dan denk ik 5 kg is voor mij niks… en mag ik springen? Enz. Het lijken geen artikels gericht op vrouwen die echt zo zwaar mogelijk trainen qua gewicht enzo. Natuurlijk niets doen wat pijn doet maar verder? Ik wil niets doen wat gevaarlijk is, maar wil ook geen 9 maand stilzitten als dat niet nodig is, snap je? 😉
Sriracha is de beste. Ik doe het ook overal door en op.
Lekker.
Ik maak ook vaak een salade van:
-Cottage cheese.(half bakje)
-Bladsalade(half zakje)
-Eitje.
-Halve avokado.
-Natuurlijk wat sriracha zo lekker dit.